Nothing Phone (2) bude ešte ekologickejší a výkonnejší

Zdroj: Tomáš Kanálik

Hlava spoločnosti Nothing, Karl Pei, prehlásila, že na predstavenie nového Nothing Phone (2) sa môžeme tešiť už v júli. Zariadenie bude poháňané procesorom Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 a 4700 mAh batériou, teda o 200 mAh väčším akumulátorom ako v prípade predchodcu. Čo všetko o tomto pripravovanom telefóne zatiaľ vieme? Téme sa venovali portály GSMArena a GizmoChina.

Nothing Phone (2) ako potenciálny zabijak vlajkových lodí

Okrem už trochu staršieho vlajkového čipsetu pripravovaný Nothing Phone (2) ponúkne o 0,15 palcov väčší displej ako jeho predchodca. Uhlopriečka sa tak zastaví na úrovni 6,7 palca. Aj napriek tomu, že nemáme k dispozícii informácie o rozlíšení, je veľmi pravdepodobné, že výrobca nasadí Full HD+ panel typu OLED so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. K zlepšeniu má dôjsť z pohľadu na ekológiu.

Nothing Phone (1) | Zdroj: Tomáš Kanálik

Nothing Phone (2) má ponechať uhlíkovú stopu na úrovni 53,45 kg. Predchodca vyprodukoval cez 5 kg viac CO2. Poteší aj fakt, že v balení sa nebudú nachádzať žiadne plasty. Samotný telefón bude skonštruovaný až z trojnásobne viac recyklovateľných, či ľahšie rozložiteľných materiálov. Rozhodne tak v krabičke neočakávajte pribalený nabíjací adaptér. Ten si buď budete musieť dokúpiť osobitne alebo použijete nejakú starú nabíjačku ktorá vám ostala po predchádzajúcom zariadení.

Nothing Phone (2) – uhlíková stopa | Zdroj: GSMArena.com

Nasadenie podstatne výkonnejšieho čipsetu berieme ako poriadny krok vpred. Predsa len ide o úplne inú kategóriu mobilného výkonu v porovnaní so Snapdragonom 778G+. Na záver ešte potešíme správou, že Nothing Phone (2) dostane tri veľké aktualizácie operačného systému Android a štvorročnú podporu na bezpečnostné záplaty. Napríklad taký Samsung či Google ponúkajú ešte o rok dlhšiu podporu, no aj to je pekné znamenie. Trojročnú podporu na veľké updaty má už aj väčšina konkurencie.

Nothing Phone (1) a Google Pixel 6a | Zdroj: Tomáš Kanálik
Náš tip
Séria Motorola razr 40 je tu: Galaxy Z Flip4 má vážnu konkurenciu
Disqus Comments Loading...