Nikon predstavil novú líniu akčných kamier kompatibilných s Androidom

Spoločnosť Nikon síce nie je úplným nováčikom na poli akčných kamier, no zároveň tu zatiaľ nepatrí medzi renomované značky. Takémuto atraktívnemu trhu sa už ale nemohla dlhšie vyhýbať a predstavila hneď niekoľko zaujímavých akčných kamier, ktoré potešia rôzne kategórie používateľov.

KeyMission 360 je nová 360° kamera, ktorá ponúka aj možnosť nahrávania 4K videa s frekvenciou 24 fps. K dispozícii sú dva 20 MP senzory a softvér, ktorý sa bez problémov postará o spojenie takéhoto záznamu do pekného 360° videa. To môžete natáčať aj v spomínanom 4K rozlíšení, ale aj v štandardnom 1080p rozlíšení. Kamera vydrží pobyt vo vode hlbokej 30 metrov a stáť bude približne 500 USD.

Štandardná akčná kamera KeyMission 170 už ponúka iba jeden širokouhlý objektív a odolnosť voči vode do hĺbky 10 metrov. Video je možné natáčať v 4K rozlíšení a nájdete tu už aj malý LCD displej, na ktorom je možné prehrávať obsah a upravovať nastavenia zariadenia. Táto kamera je kompatibilná s príslušenstvom od spoločnosti Nikon, ako napríklad statívy, selfie tyče či diaľkové ovládače. Tento kúsok by mal stáť okolo 400 USD.

Zaujímavá je aj kamera KeyMission 80. Tá je najjednoduchšia, no ponúka ja špeciálny tvar pre uchopenie do ruky. Zvládne natáčanie 1080p videa s 30 fps. Nájdeme tu 12 MP CMOS senzor a aj 5MP selfie fotoaparát. Kamera je odolná voči vode do hĺbky 1 meter a predávať sa bude za 280 USD.

Zdroj: Nikon via Android Community

Disqus Comments Loading...