NÁVOD | Ako zmeniť veľkosť textu v Chrome na Androide

Internetový prehliadač Chrome je v mobilnom svete považovaný za najpoužívanejšie riešenie pre na platforme Android, so stovkami miliónov aktívnych používateľov. Medzi nimi sú aj starší ľudia alebo tí, ktorí trpia zhoršeným zrakom a preto sa môže niekedy stať, že text na internetových stránkach sa vzhľadom na zlú optimalizáciu nezobrazí v dostatočnej veľkosti na pohodlné čítanie. Prehliadač Chrome však prichádza so zabudovanou funkciou zväčšenia predvolenej veľkosti textu a odstraňuje tak tieto problémy. V našom krátkom návode sa pozrieme na to, kde tieto nastavenia nájdete a ako aktivujete zväčšenie textu.

Ako zmeniť veľkosť textu v Chrome na Androide

  • Otvorte prehliadač Chrome na svojom mobilnom zariadení
  • V pravom hornom rohu stlačte tlačidlo menu a vyberte položku “Nastavenia”
  • Z ponuky vyberte možnosť “Zjednodušenie”
  • Na obrazovke použite posuvník pre nastavenie percentuálneho zväčšenia písma. Vybrať si môžete v rozsahu od 50% do 200%. Náhľad výslednej veľkosti textu pritom uvidíte ihneď v šedom poli nad posuvníkom.

Takýmto jednoduchým nastavením už nebudete musieť bojovať s malými písmenami na obrazovke svojich smartfónov. Ak aj napriek tomu zaznamenáte problémy s menším písmom, zaškrtnite pole “Vynútiť povolenie priblíženia”. Vďaka tomu sa písmo zmení aj na stránkach, ktoré schválne zakazujú akúkoľvek zmenu veľkosti písma.

Disqus Comments Loading...