Na príchod pápeža sa pripravujú aj operátori. 4ka posilnila svoju sieť

Na návštevu pápeža Františka, ktorý od 12. do 15. septembra 2021 pricestuje na Slovensko, sa pripravujú aj telekomunikační operátori. Mobilný operátor 4ka uviedol, že v rámci príprav posilňuje kapacity svojej mobilnej siete vo všetkých lokalitách, do ktorých zavíta Svätý Otec počas návštevy Slovenska.

 „Návšteva pápeža na Slovensku je výnimočná udalosť, a preto sme pristúpili k posilneniu a rekonfigurácii sieťových komponentov všade tam, kde predpokladáme zvýšenú hlasovú a dátovú prevádzku, v súvislosti s návštevou pápeža Františka,“ hovorí Pavel Ďurík, hovorca 4ky a dodáva: „Veríme, že aj vďaka tejto našej snahe sa budú môcť veriaci podeliť s blízkymi o tento jedinečný zážitok.“

Využije aj prenosný vysielač

Štvrtý mobilný operátor 4ka posilnil kapacitu siete pre telefonovanie v Bratislave, Prešove a Košiciach. V Šaštíne, na mieste konania Svätej omše na otvorenom priestranstve pri Národnej svätyni, postaví dočasný prenosný mobilný vysielač, používaný aj pri hudobných festivaloch a iných verejných podujatiach, za účelom posilnenia dátovej a hlasovej kapacity siete.

Zvýšená koncentrácia používateľov mobilnej siete a s tým spojené očakávanie väčšieho využívania kapacít mobilnej siete by vzhľadom na spomínané prípravy nemal spôsobiť žiadne problémy s dostupnosťou ci celkovou kvalitou služieb.

Sieť vylepšuje aj konkurencia

V ostatných dňoch sa niekoľko zmien odohralo aj v rámci sietí konkurenčných operátorov. Tie nesúvisia priamo s návštevou pápeža Františka, no rozhodne stoja za pozornosť. V prípade Telekomu aj O2 totiž došlo k rozšíreniu modernej 5G siete.

Náš tip
4ka: Nový mobil môžete mať k paušálu vo výraznej zľave
Disqus Comments Loading...