Nová technológia zabezpečí úplne nový zážitok zo sledovania MS v Katare

Pexels.com

Aplikácia FIFA+ umožňuje fanúšikom na štadióne sledovať rozhodnutia videorozhodcov či štatistiky hráčov priamo v ich mobilných zariadeniach, informoval portál Engadget.

Fanúšikovia, ktorí sa dostali na futbalové štadióny v Katare, nemusia prísť o informácie, ku ktorým mali doteraz prístup len diváci pri televíznych obrazovkách.

Podľa videa, ktoré sa stalo virálnym na sociálnych sieťach, môžu diváci namieriť fotoaparát svojho smartfónu na hraciu plochu, kde sa im zobrazia funkcie ako sledovanie pohybu hráčov, rýchlosť akou sa v reálnom čase hráč pohybuje, či sledovanie opakovaných záberov z rôznych uhľov pohľadu.

Len pre divákov na štadióne

Tieto vymoženosti sú len bonusom pre divákov na štadióne, ktorí boli častokrát ochudobnení o rôzne štatistiky a zaujímavosti oproti televíznym divákom. Jedným z najväčších bonusov je prezretie si záberov VAR na telefóne a nemusia tak tŕpnuť do poslednej chvíle, ako rozhodca vyhodnotí spornú situáciu.

Ukážka aplikácie FIFA+ | Zdroj: fifa.com

Hlavným cieľom FIFA bolo zlepšiť kvalitu zážitku divákov, ktorí si zakúpili vstupenky a prišli podporiť svoj obľúbený tím priamo na štadión. Nie každému sa však aplikácia pozdáva. Stále sa nájdu zástancovia toho, že telefón má byť počas zápasu vo vrecku a divák by sa mal sústrediť na atmosféru priamo na štadióne.

Developer: FIFA
Price: Free
Náš tip
Google má minihru k majstrovstvám sveta vo futbale, ktorú musíte vyskúšať
Disqus Comments Loading...