Motorola razr: Patent smartfónu s displejom po celej ploche

Zdroj: LetsGoDigital

Ohybných smartfónov na trhu začíname pomaly ale isto vídať čoraz viac a každoročne sme svedkami príchodu nových technológií. Tentokrát prichádza s novým patentom spoločnosť Motorola. Podľa informácií na webe nl.letsgodigital.org, bol patentovaný návrh smartfónu s displejom okolo celého zariadenia.

Motorola razr prispôsobí používateľské rozhranie orientácii smartfónu

Celá myšlienka smartfónu vznikla už v roku 2020. Dokumentácia bola schválená a zverejnená až 23. decembra 2021 a podrobne popisuje výrobný proces daného smartfónu. Neskôr vydala spoločnosť aj dodatočnú dokumentáciu týkajúcu sa rovnakého zariadenia. Všetky funkcie sú opísané v časti „Metódy a systémy na zmenu usporiadania virtuálnych tlačidiel prezentovaných na jednom alebo viacerých displejoch elektronického zariadenia“. Okrem toho bol patent podaný v Nemecku a na WIPO (World Intellectual Property Office).

Motorola razr (patent) I Zdroj: nl.letsgodigital.rog

Displej tohto smartfónu pokrýva jeho prednú a zadnú časť a rovnako aj ľavú a pravú stranu. Hardvérové tlačidlá na stranách chýbajú a nahradili ich tie softvérové. Takéto tlačidlá sa prispôsobujú orientácií smartfónu (ako ho vyberiete z vrecka, prípadne zodvihnete) a zobrazia sa tam, kde majú. To majú na starosti rôzne senzory, ako napríklad akcelerometer, teplotný senzor a gyroskop.

Motorola razr (patent) I Zdroj: nl.letsgodigital.rog

Na spodnej strane sa okrem USB-C portu nachádza slot na SIM karty, mikrofón a jeden zo stereo reproduktorov. Na vrchnej strane sa nachádza sekundárny mikrofón, tlačidlo zapínania a druhý reproduktor. Smartfón by taktiež mal byť vybavený aj stylusom a podporovať by mal viacero gest.

Zdroj: nl.letsgodigital.rog

Stále je otázne, či sa tohto smartfónu dočkáme. Ak by bol tento model naozaj predstavený, je jasné, že by sa jeho cena vyšplhala pomerne vysoko. To by z neho jednoznačne neurobilo dostupný smartfón pre masy, ale skôr lákadlo pre technologických nadšencov.

Náš tip
Motorola chystá nový skladací smartfón. Čo ponúkne?
Disqus Comments Loading...