Ako fotí smartfón Motorola one fusion+? | FOTOmánia

Motorola one fusion+ je zaujímavým spestrením v strednej triede zariadení. Zaujme najmä biely variant, ktorý má bielu aj prednú časť zariadenia a okolie displeja. V poslednom čase sa s takýmto riešením nestretávame často, priam vôbec.

V rámci fotovýbavy najviac vyčnieva hlavný snímač, ktorého rozlíšenie je až 64 megapixelov, no štandardne fotí v rozlíšení 16 MP. Poteší aj ultra-širokouhlý snímač. Päťmegapixelový makro objektív je skôr do počtu a to isté by sme mohli povedať aj poslednom snímači, ktorý meria hĺbku ostrosti.

Motorola one fusion+: Parametre fotoaparátu

Hlavný snímač 64 MP, f/1.8, PDAF
Ultra-širokouhlý objektív 8 MP, f/2.2
Makro objektív 5 MP, f/2.2
Snímač hĺbky 2 MP, f/2.2
Selfie fotoaparát 16 MP, f/2.0, vysúvací
Video 4K@30fps, 1080p@60fps

Fotoaplikáciu môžeme pochváliť za  množstvo užitočných funkcií. Nechýba tu prakticky nič, k dispozícii sú rôzne režimy a prítomný je aj profesionálny režim, v ktorom si môžete jednotlivé parametre upraviť podľa seba. Výhrady máme k optimalizácii aplikácie. Je jednoducho pomalá a zasekaná.

Fotografie vytvorené hlavným snímačom sú cez deň veľmi pekné a dostatočne detailné. Spájanie pixelov sa osvedčilo aj v noci, na nočné fotografie sa dá pozerať. V náročnejších podmienkach môže prísť vhod aj špeciálny nočný režim. Niekedy dokáže fotografiu vylepšiť celkom značne, inokedy len tak mierne. Závisí to od viacerých faktorov, hlavne tých svetelných.

Štandardná fotografia
Nočný režim

Ultra-širokouhlý snímač je aktuálnym trendom a je len a len dobré, že naň Motorola nezabudla. Uhol záberu 118 stupňov nepatrí medzi najlepšie, no stále lepšie ako nič. Neohúri ani rozlíšením 8 megapixelov. Denné fotografie vytvorené týmto snímačom ani zďaleka nedosahujú kvalitu hlavného snímača, v noci veľmi fotiť neodporúčam. Tiež si treba dávať pozor na scény, ktoré sú náročnejšie na dynamický rozsah. Fotky sú celkovo vyblednuté, so slabými farbami a tiež aj detailmi.

Pochváľte sa vašimi fotografiami

Vlastníte aj vy tento smartfón? Podeľte sa s fotografiami zhotovenými vaším smartfónom vo FOTOmánii a ukážte svetu vaše výtvory. Okrem toho takýmto spôsobom môžete pomôcť každému, kto uvažuje o kúpe telefónu, no ešte predtým si chce overiť ako telefón fotí za bežných podmienok.

 

Nie ste majiteľom smartfónu Motorola one fusion+? Nevadí, aj tak sa môžete podeliť o fotografie z vášho telefónu a pomôcť tak ostatným používateľom pri výbere nového smartfónu. Prejdite na stránku FOTOmánia a pridajte fotky priamo z vášho mobilu a podeľte sa o vaše zábery s ostatnými čitateľmi.

Náš tip
Motorola one fusion+ vo výdrži batérie nesklame, práve naopak
Disqus Comments Loading...