Ktoré moto g7 je pre mňa? – moto g7 vs moto g7 power | POROVNANIE

Motorola prednedávnom predstavila v Brazílii vynovený modelový rad moto g7. Okrem troch modelov známych z predošlej generácie pribudol aj v poradí štvrtý, moto g7 power. Láka na nevídanú výdrž batérie. Čo ale stratíte, ak sa rozhodnete pre dva dni bez nabíjačky?

Čo majú modely spoločné?

Najprv sa pozrieme na to, čo vám ponúknu oba modely rovnaké. Či si vyberiete moto g7 alebo moto g7 power, o výkon neprídete. Oba modely majú výrobcom osadený čipset Snapdragon 632 od výrobcu Qualcomm. Ani po stránke operačnej pamäte sa nemajú odlišne – 4 GB, toľko vám jej môžu ponúknuť.

Úložisko je ďalším miestom, kde sú si moto g7 a g7 power rovné. Každý z nich si pre vaše súbory nachystal poctivých 64 GB. Podpora microSD kariet do 512 GB sa pri smartfónoch moto g považuje za akúsi samozrejmosť, inde slot vôbec nenájdete. No a hoci kapacitou batérie modely z pochopiteľného dôvodu nie sú rovnaké, oba môžete nabíjať rýchlonabíjaním Turbo Power cez USB-C konektor. Rovnaká je aj selfie kamera. Tá má rozlíšenie 8 megapixelov.

Po stránke konektivity sa spoľahnite na Bluetooth 4.2, Wi-Fi, USB-OTG alebo NFC na bezkontaktné platby – tie využijete iba v modeli moto g7. Čítačka odtlačkov prstov je pri oboch modeloch neodmysliteľný základ. Displej, respektíve jeho uhlopriečka, je asi posledný parameter, na ktorom sa moto g7 a g7 power zhodnú. Obom ho výrobca natiahol na 6,2 palca, pričom sa vám na ňom bude zobrazovať čistý Android 9.0 Pie.

V čom sa modely odlišujú?

Prvým a zásadným rozdielom, ktorý si každý chytrejší domyslí už z názvu je kapacita batérie. Zatiaľ čo moto g7 vám ponúkne dnes už štandardných 3000 mAh, pri g7 power sa môžete spoľahnúť na poctivých 5000 mAh. Výrobca uvádza, že moto g7 power vydrží bez nabíjačky 2 a pol dňa normálneho používania.

Druhý rozdiel pocítite na displeji. Štandardná moto g7 ponúka pri 6,2” uhlopriečke Full HD+ rozlíšenie (a o čosi menší výrez), g7 power sa uskromnil na HD+. Určite to bude mať dopad na výdrž v prospech g7 power, YouTube sa ale predsa len bude lepšie pozerať na klasickej g7, navyše keď podporuje aj Dolby Atmos.

Hmotnosť je vďaka veľkej batérii ďalším parametrom v kategórii rozdielov. 172 gramov hovorí v prospech moto g7, pretože g7 power atakuje hranicu 200 gramov (konkrétne 192). No a po stránke konštrukcie zakončíme rozdiely tým, že moto g7 je vodeodolná (ochranná vrstva P2i).

Asi posledným rozdielom medzi modelmi je zadný fotoaparát. Ten hovorí v prospech moto g7, pretože tá ho má duálny. Hoci majú oba základný objektív s rozlíšením 12 Mpix, g7 pridáva aj sekundárny s rozlíšením 5 Mpix, ktorý ocenia milovníci portrétneho režimu. Moto g7 je aj bohatšie na rôzne funkcie, spoľahnúť sa môžete aj na Google Lens.

Samozrejme, netreba na záver zabudnúť spomenúť, že aj cena tieto dva modely celkom odlišuje. Moto g7 power si kúpite už za 209,99 €. Moto g7 vás vyjde 249,99 €.

Prečo si vybrať moto g7 alebo moto g7 power?

Motorolu moto g7 by sme odporučili väčšine bežných používateľov. Ľuďom, ktorí idú s dobou, radi fotia, občas si niečo zahrajú, radi počúvajú hudbu alebo pozerajú filmy. Ak ste jedným z nich, rozhodne odporúčame priplatiť si za drahší model. Moto g7 je, samozrejme, dobrá voľba aj v prípade, že hľadáte niečo dobré do 250 EUR.

Ak si ale potrpíte na tom, aby ste nemuseli nabíjať smartfón každý jeden deň a obetujete preto aj fotoaparát, moto g7 power vás zaručene nesklame. Dva a pol dňa výdrže ponúkne na trhu len málokto, navyše za tak priaznivú cenu. A ktorý model by ste si vybrali vy? Zahlasujte v našej ankete a zanechajte nám svoj názor v diskusii pod článkom.

 Loading ...

Ďalšie články k téme:

Náš tip
Motorola Moto G7 Power má najdlhšiu výdrž batérie

Náš tip
Motorola moto g7: Štyri nové smartfóny s vynikajúcim pomerom cena/výkon
Disqus Comments Loading...