Mobilné hry v prvom štvrťroku 2021 lámali rekordy. Vývojári si poriadne pomastili vrecká

Redakcia

Ľudia si počas pandémie krátili čas rôzne, mnoho z nich aj hraním mobilných hier. No aj napriek tomu, že opatrenia sa pomaly uvoľňujú, dopyt po mobilných hrách neklesá. Podľa najnovšej správy spoločnosti App Annie, o ktorej informoval portál TechCrunch, si používatelia po celom svete stiahli v prvom štvrťroku 2021 o 30 % viac hier ako vo štvrtom štvrťroku 2019.

Používatelia v hrách minuli týždenne až 1,7 miliárd dolárov

Foto: TechCrunch.com

Prvý štvrťrok tohto roku lámal rekordy aj v sumách minutých počas hrania mobilných hier. Podľa správy používatelia počas tohto štvrťroku minuli týždenne až 1,7 miliárd dolárov.

Foto: TechCrunch.com

V tomto rebríčku viedli USA a Nemecko na severoamerickom a západoeurópskom trhu. Vo zvyšku sveta (mimo ázijsko-pacifického regiónu) viedli Saudská Arábia a Turecko.

Mobilné hry mnohonásobne predbehli zárobky hier pre konzoly a počítače

Mobilné hry sa taktiež stávajú populárnejšie ako hry na iných platformách. Podľa odhadu tento rok predbehnú počítačové hry 2,9-násobne a herné konzoly 3,1-násobne. Spoločnosť App Annie taktiež poznamenala, že trh s mobilnými hrami a konzolami sa postupne zlučuje, keďže čoraz viac mobilných zariadení dokáže ponúknuť herný zážitok na úrovni hernej konzoly.

Foto: TechCrunch.com

Obľúbené boli multiplayer hry

Rebríček hier, ktoré počas tohto štvrťroku zarobili najviac, dominujú hry s online a multiplayer funkciami. Na prvom mieste sa umiestnil Roblox a hneď za ním nasledovala hra Genshin Impact, ktorá nedávno získala cenu Apple Design Award za svoj vizuálny zážitok.

Foto: TechCrunch.com

Správa tiež analyzovala reklamný trh spojený s hrami. Používatelia už lepšie znášajú reklamy v hrách ako pominulé roky, najlepšie však používatelia z USA. Nárast popularity zaznamenali aj mobilné aplikácie na správu herných konzol vrátane aplikácií My Nintendo, Xbox Game Pass a aplikácie pre PlayStation, Nintendo Switch a Xbox. Počet stiahnutí týchto aplikácií vyvrcholil v apríli 2020, no aj v tomto štvrťroku je vyšší, ako pred pandémiou.

Foto: TechCrunch.com

Náš tip
Ako Apple ukázal najhorší Android smartfón v roku 2021
Disqus Comments Loading...