Jazdite bezpečnejšie s aplikáciou Sony Car

Možno najčastejším rozptýlením počas jazdy automobilom je práve mobilný telefón. Len nedávno sme vás informovali o zaujímavej štúdii, podľa ktorej až 35% vodičov telefonuje počas jazdy. Nech už používame smartfón počas šoférovania akokoľvek, vždy je potrebné pozrieť sa na obrazovku a na malý moment prestať sledovať vozovku. Spoločnosť Sony si to uvedomila a aby vodičom zjednodušila ovládanie smartfónu v automobile, do najnovšej vlajkovej lode Xperia Z zabudovala aplikáciu Sony Car. Člen fóra XDA developers, vystupujúci pod prezývkou ThilinaC, nedávno zverejnil verziu tejto appky aj pre všetkých používateľov s Androidom Ice Cream Sandwitch a Jelly Bean.

Sony Car je vo svojej podstate launcher s veľkými ikonami, ktoré zobrazujú odkazy na aplikácie a základné funkcie telefónu. Obsahuje dve obrazovky, medzi ktorými používateľ prepína gestom zľava doprava a naopak. Prvá zobrazuje štyri prednastavené ikony pre rýchly prístup k navigácii, médiám, telefónu a nastaveniam. Ostatné ikony sú voľne nastaviteľné a používateľ si môže pridať aplikácie podľa svojich potrieb. Okrem toho sa obrazovka počas použitia aplikácie nevypne, no to je viac menej nevýhoda než pozitívum.

Aplikáciu Sony Car síce nenájdete v obchode Google Play, no môžete si ju stiahnuť kliknutím na tento odkaz. Pôvodný príspevok na fóre XDA developers nájdete tu.

Disqus Comments Loading...