MojAndroid

Podľa najnovšej štúdie spoločnosti McKinsey, ktorá bola zverejnená počas detroitskej automobilovej show, až 35 % vodičov z oslovených 4000 respondentov využíva svoj smartfón počas jazdy autom. Z respondentov, ktorí sa priznali k tomuto činu, 89 % využíva svoj smartfón na telefonovanie, 68 % na navigáciu, 39 % na odosienie textových správ a 31 % na surfovanie po internete. Koľkí z vás sú na tom podobne ?

Vzhľadom na to, že už pomerne dlhú dobu ponúkajú mnohí výrobcovia príslušenstva riešenia v podobe bluetooth slúchadiel s mikrofónom, sú výsledky tejto štúdie znepokojivé. Mobilné telefóny majú totižto tendenciu odvrátiť našu pozornosť od vecí, ktorým by sme sa pravdepodobne mali venovať pri riadení motorového vozidla. Mnohé nehody sú často spôsobené práve nedbalosťou vodiča.

Vieme, že je niekedy ťažké nezdvihnúť telefón, hlavne ak čakáte dôležitý hovor, no nie je to najbezpečnejšia praktika, nehovoriac o tom, že je to nelegálne a môžete za to dostať veľmi peknú pokutu. Kým Google nevydá pripravované, automaticky riadené automobily, budeme sa musieť uspokojiť aj s bluetooth headsetom.

Ako ste na tom vy? Zahlasujte v našej ankete:

Používate telefón počas jazdy?

Zobraziť výsledky

Loading ... Loading ...

Zdroj: AllThingsD, AndroidAuthority

17.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+