Jabra Elite Sport sú skutočne bezdrôtové slúchadlá do uší, konkurujú Gear IconX

Známy výrobca športových slúchadiel Jabra predstavil na konferencii IFA 2016 svoj najnovší model. Jabra Elite Sport sú skutočne bezdrôtové slúchadlá do uší a svojimi funkciami priamo konkurujú zariadeniu Samsung Gear IconX.

Nie len, že ide o dve samostatné slúchadlá, ktoré si budete vkladať do uší, ale tiež ponúkajú fitness trackovacie funkcie podobne ako model od Samsungu. To znamená, že slúchadlá vám dokážu zmerať pulz s minimálne 90% presnosťou a tiež zvládnu merať hodnoty VO2 Max. Chýbať nebudú informácie o prejdenej vzdialenosti, tempe, množstvo spálených kalórií a mnohé ďalšie. Aj tieto slúchadlá budú fungovať s aplikáciou Sport Life, vďaka ktorej budete môcť analyzovať svoj tréning a získať tipy na ten ďalší.

Slúchadlá ponúkajú ochranu voči vode a prachu s certifikáciou IP67, pričom výrobca sa zaväzuje 3-ročnou zárukou pri poškodení potom. Malo by tak ísť o dostatočne odolné zariadenie. Aj v tomto prípade je k slúchadlám priložená prenosná nabíjacia stanica. Slúchadlá by na jedno nabitie mali vydržať približne 3 hodiny prehrávania hudby, no nie je uvedené, ako je tento čas ovplyvnený používaním fitness funkcii. V prípade Samsung Gear IconX sa čas používania zníži asi na polovicu, no Jabra tento údaj neudáva. Slúchadlá Jabra Elite Sport budú dostupné od 30. októbra, no zatiaľ iba exkluzívne v americkej sieti Best Buy.

Za pozvanie na konferenciu IFA 2016 ďakujeme spoločnostiam Lenovo a Samsung.

Zdroj: engadget

Disqus Comments Loading...