Instagram predstavil vylepšené filtrovanie správ a ďalšie nástroje na boj s nenávistným prejavom

Zdroj: Instagram.com

Instagram nedávno informoval o spôsoboch, akými bojuje proti nenávistnému prejavu v komentároch. Teraz sa zameral aj na používateľov, ktorí posielajú nevhodné a urážlivé súkromné správy a na svojom blogu predstavil nové spôsoby, akými používateľov ochráni od takýchto správ.

Nový spôsob filtrovania správ

Instagram nečíta a nefiltruje súkromné správy ako to robí napríklad v prípade komentárov, tým pádom nevie zabrániť používateľom odosielať nevhodné a urážlivé správy. Teraz vyvinul nástroj, ktorý po zapnutí automaticky filtruje správy obsahujúce urážlivé slová, frázy a emodži. Zameriava na žiadosti o kontakt, pretože používatelia najčastejšie dostávajú tento typ správ od ľudí, ktorých nesledujú.

Foto: Instagram.com

Instagram pri vytváraní tohto nástroja spolupracoval s poprednými antidiskriminačnými organizáciami a spolu vypracovali zoznam nevhodných výrazov. Do tohto zoznamu si každý používateľ taktiež môže doplniť vlastné slová a emodži, ktoré ho obťažujú. Následne všetky žiadosti o kontakt, ktoré obsahujú tieto nevhodné slová, frázy alebo emodži, budú automaticky filtrované do skrytého priečinka. Ak sa ho rozhodnete otvoriť, text jeho správ ostane skrytý a zobrazí sa až po tom, ako to odkliknete.

Filtrovanie správ bude prebiehať na vašom zariadení, čo znamená, že tento nástroj nebude zdieľať obsah vašich správ s Instagramom. V najbližších týždňoch bude spustený v niekoľkých krajinách a v priebehu nasledujúcich mesiacov sa postupne dostane aj do ďalších krajín.

Zablokujte nielen iného používateľa, ale aj nové účty, ktoré si v budúcnosti môže vytvoriť

Instagram taktiež sťažuje používateľom, ktorých ste zablokovali, aby vás kontaktovali prostredníctvom nového účtu. Vďaka tejto funkcii môžete kedykoľvek zablokovať nielen iného používateľa, ale aj preventívne zablokovať nové účty, ktoré si táto osoba môže vytvoriť. Funkcia bude k dispozícii v priebehu najbližších týždňov vo všetkých krajinách.

Foto: Instagram.com

Instagram pokračuje aj v boji s urážlivými komentármi

Sociálna sieť pokračuje aj v zlepšovaní filtrovania urážlivých komentárov. Začína skrývať aj bežné preklepy urážlivých slov z vášho zoznamu filtrovaných slov. Takže aj keď bude slovo, ktoré nechcete vidieť, omylom alebo úmyselne nesprávne napísané, vo svojich komentároch ho neuvidíte.

Developer: Instagram
Price: Free

Náš tip
Instagram pracuje na nových funkciách, vrátane šifrovania správ
Disqus Comments Loading...