Svetoznáma hudobná služba Spotify už aj na Slovensku

Svetoznáma hudobná služba Spotify rozširuje svoje pôsobenie do ďalších krajín, tentokrát medzi nimi nechýba ani Slovensko. Slováci si tak budú môcť od zajtra (12.12.2013) vychutnať prístup k miliónom skladbám kdekoľvek, či už prostredníctvom notebooku, počítača alebo smartfónu a tabletu.

Spotify ponúka na Slovensku bezplatný prístup k 20 miliónom skladbám, tisícov interpretov a kapiel, ktoré sú po prvom prihlásení bez obmedzení k dispozícii po dobu šiestich mesiacov. Po uplynutí tejto doby sa prehrávanie obmedzí na 10 hodín mesačne. Nevýhodou skušobnej verzie je obmedzená kvalita streamu a prítomnosť reklám, ktoré sa prehrávajú medzi skladbami. Tieto sa však dajú preskočiť. K dispozícii je aj výhodný Prémium balíček, ktorý všetky vyššie zmieňované nedostatky odstraňuje. Ponúka teda hudobný stream v plnej kvalite 320 kbit/s, bez reklám a s možnosťou ukladať vytvorené playlisty aj na offline počúvanie. Potešujúcou správou je, že cena “Premium” účtu je spomedzi všetkých podporovaných krajín druhá najnižšia –  zastavila sa na príjemných 5,99 EUR mesačne.

Na Spotify nájdete aj slovenských a českých interpretov, ako Komajotu, Smolu a Hrušky, Čechomor, Richarda Müllera, Mira Žbirku, I.M.T Smile, Rytmusa a ďalších. Užitočnou je aj funkcia pre vyhľadávanie nových skladieb, ktorá vám na základe toho čo počúvate, sama navrhne rôznych interpretov a albumy, ktoré by vás mohli zaujať. Samozrejmosťou je potom integrácia sociálnych služieb, ako napríklad zdieľanie hudobných skladieb alebo playlistov. Novinkou je funkcia Spotify Connect, ktorá umožní prepojenie zariadenia s kompatibilnými reproduktormi značiek Argon, Bang & Olufsen, Denon, Hama, Marantz, Philips, Pioneer, Revo, Teufel a Yamaha. Ďalšie značky majú v budúcnosti pribúdať.

Na koniec už len dodáme, že aplikácia pre Android zatiaľ nie je na Slovensku oficiálne k dispozícii. Sprístupnená by mala byť zajtra. Doplnené: aplikácia je už dostupná aj na Slovenskom obchode Play.

Disqus Comments Loading...