Huawei chystá “šokujúce zariadenia”, možno uvidíme zafírové displeje

CEO spoločnosti Huawei, Richard Yu, vyhlásil, že čínsky výrobca má na tento rok nachystaných ešte niekoľko veľmi zaujímavých zariadení. Počas interview si pritom vybral z vrecka smartfón Huawei Ascend P7 so zafírovým displejom a redaktora vyzval, aby sa ho pokúsil poškrabať nožom.

 Takáto novinka by bola jednou z mála svojho druhu. Zafír je pritom druhým najtvrdším prvkom na svete a displej vyrobený z čistého zafíru by bolo teoreticky možné poškriabať iba diamantom. Výroba takéhoto panelu by však bola veľmi nákladná a ak čínsky výrobca naozaj príde so smartfónmi so zafírovými displejmi, zrejme pôjde o zmes zafíru s ďalšími látkami. Zaujímavé pritom je aj to, že Huawei žiaden takýto smartfón vo svojom portfóliu zatiaľ nemá a spomínaný Ascend P7 disponuje bežným IPS-LCD displejom s ochranným sklom Gorilla Glass.

Iba pred pár dňami sme vám priniesli informáciu o tom, že Huawei je naďalej tretím najväčším výrobcom smartfónov na čínskom trhu. Túto pozíciu nechce spoločnosť stratiť, a tak prichádza stále s množstvom noviniek. Medzi nimi je napríklad futbalová edícia smartfónu Huawei Ascend P7 či novinka Huawei Honor 6, ktorý okrem výkonného hardvéru ponúka aj veľmi elegantný dizajn s tenkým prevedením. Uvidíme, ako sa situácia so zafírovým displejom vyvinie, no ak by výrobca naozaj prišiel s takýmto smartfónom, úplne by to zmenilo pohľad užívateľov na odolnosť displejov na našich zariadeniach.

Zdroj: MyDrivers via phoneArena

Disqus Comments Loading...