Huawei Mate 40 Pro: Stiahnite si oficiálne pozadia z horúcej novinky

Huawei Mate 40 Pro | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Vlajkovému modelu Huawei Mate 40 Pro sa podarilo zaujať technologickú spoločnosť a získať niektoré prvenstva. A to napriek tomu, že mu naďalej chýbajú Google aplikácie kvôli kauze Huawei vs USA. Portál GizmoChina teraz zverejnil oficiálne pozadia z tohto výborne vybaveného zariadenia.

Pozadia majú symbolizovať schopnosti výnimočného fotoaparátu

Podobne ako predošlé generácie série Huawei Mate aj novinka má výborný OLED displej s vysokým rozlíšením. Konkrétne 6,76-palcový zahnutý OLED panel s rozlíšením 2772 x 1344 pixelov, pomerom strán 18,5:9, podporou HDR10 a obnovovacou frekvenciou 90 Hz.

Hustota pixelov je výborných 456 PPI. Displej zaberá 94,1 % prednej strany a navyše po stranách prakticky takmer preteká na zadnú stranu zariadenia. Ide tak o tzv. vodopádový typ displeja. Takému displeju museli byť samozrejme prispôsobené aj predinštalované oficiálne pozadia. Tie si teraz môžete stiahnuť z tohto linku.

Celkovo ich je 17 a majú rozlíšenie 2772 x 2772 pixelov. Pozadia sú tak primárne určené pre displej s 2K rozlíšením, ale jednoduchým orezaním ich môžete použiť aj u FHD+ a HD+ displejov. Orezať ich dokáže aj samotná funkcia pozadia na domovskej obrazovke v systéme Android.

Medzi pozadiami nájdete scenérie prírody, fotografie čiernej kože s červeným prešívaním(určené pre model RS Porsche Design) alebo farebné abstraktné pozadia. Najzaujímavejšími sú ale pozadia s kruhovým prstencom. Tie by mali symbolizovať výborný fotoaparát smartfónov Mate 40 a jeho optické schopnosti.

Čím je Huawei Mate 40 Pro jedinečný?

Fotoaparát novinky obsadil v rebríčku expertov portálu DxOMark prvé miesto a smartfón je tak označovaný ako najlepší fotomobil súčasnosti. Vyšší netestovaný model Huawei Mate 40 Pro+ navyše ponúka aj telefoto snímač s 10x optickým zoomom a 3D ToF senzor.

Novinka si ale priradila prvenstvo aj čipsetom Kirin 9000. Ide o prvý 5nm čipset s integrovaným 5G modemom. Úplne prvým 5nm čipsetom je Apple A14 Bionic, ktorý ale využíva externý 5G modem od Qualcommu. Huawei Mate 40 Pro sa ešte chváli napríklad veľmi rýchlym bezdrôtovým nabíjaním s výkonom 50 W.

Náš tip
Facebook nemá rád cibuľu, a preto ju blokuje. Je príliš sexi
Disqus Comments Loading...