Máte problém s notifikáciami z Huawei hodinek na Androide 13? Takto to vyriešite

Zdroj: Filip Spevár

Majitelia Huawei hodiniek a príslušenstva určite vedia, že aplikácie, ktoré s týmito zariadeniami spolupracujú, sa už nenachádzajú v obchode Google Play. Dôvod je všetkým jasný, USA a Huawei sa nemajú radi. Po aktualizácii smartfónov na Android 13 to môže spôsobovať problémy s notifikáciami na hodinkách. Obávať sa nemusíte, existuje jednoduchý spôsob, ako to vyriešiť. Huawei o tom informoval prostredníctvom tlačovej správy.

Mohlo by vás zaujímať:

Android 13 totiž zaviedol nové pravidlá pre aplikácie tretích strán, čiže tie, ktoré neboli stiahnuté oficiálnou cestou z Google Play. Aplikáciu Huawei Zdravie si používatelia sťahujú z obchodu AppGallery, ktorý patrí Huawei. A práve tu nastáva problém. Vzťahujú sa na ňu nové pravidlá Googlu.

Huawei Watch D | Zdroj: Filip Spevár

Kvôli tomu môžu majitelia smartfónov, ktoré už dostali aktualizáciu na Android 13, spozorovať problém pri zobrazovaní notifikácií v hodinkách. Problém sa môže prejaviť tak, že v aplikácii sa po kliknutí na Povoliť prístup k upozorneniam zobrazí chybová hláška: “Obmedzené nastavenie. V rámci ochrany zabezpečenia toto nastavenie nie je momentálne k dispozícii.”

Problém s notifikáciami na Huawei hodinkách a jeho rišenie

Majitelia smartfónov s operačným systémom Android 13 môžu s hodinkami od Huawei fungovať aj naďalej plnohodnotne. Riešenie problému zaberie len krátky čas a funguje. Postup je nasledovný:

  1. Vojdite do nastavení telefónu a prejdite na Aplikácie.
  2. Nájdite aplikáciu Huawei Zdravie (Huawei Health).
  3. Rozkliknite možnosti a povoľte obmedzené nastavenia.
  4. Následne overte či máte zapnuté povolenie pre zobrazovanie notifikácií v aplikácii.
  5. Otvorte nastavenia aplikácie Huawei Zdravie a povoľte prístup k upozorneniam.
  6. Hotovo.

Synchronizácia bude po tomto postupe plne funkčná a upozornenia na vašich smart hodinkách sa budú zobrazovať bez problémov.

Náš tip
Huawei tento rok predstaví skladacie smartfóny. Príde aj novinka zo série Pocket
Disqus Comments Loading...