Hrávate Pokémon Go? Na starších smartfónoch si už nezahráte

Pokémon Go sa stále teší obľube miliónov hráčov po celom svete. Hra doslova vyvolala šialenstvo, keď vyšla na trh v roku 2016. Rozšírila totiž koncept hrania hier v reálnom čase a priestore do mainstreamu. Po pravde táto myšlienka nebola tak úplne nová a revolučná, už dlhšie totiž existovala hra s názvom Ingress od štúdia Niantic, ktoré stojí aj za Pokémon Go. Ak Pokémon Go stále hrávate na starších zariadeniach, zbystrite trochu svoju pozornosť a čítajte ďalej.

Teraz sa však od AndroidHeadlines dozvedáme, že podpora pre staršie smartfóny končí. Niantic to potvrdil na svojom oficiálnom Pokémon Go Twitter účte. Takže veríme, že hru už nehrávate na veľmi starých systémoch. Myslíme si však, že táto zmena väčšinu hráčov neovplyvní, pretože väčšina používateľov používa novšie verzie systému.

Na akej verzii Androidu hrávate Pokémon Go? Podpora Lollipopu totiž končí

Ak patríte medzi to malé percento používateľov, ktorí stále používajú mobil s Androidom 5.0, mali by ste totiž zvážiť kúpu nového zariadenia. Niantic totiž tvrdí, že podpora tohto šesť ročného systému končí v októbri.

Koniec podpory tejto verzie systému príde s nasledujúcou aktualizáciou, ktorá príde počas ďalšieho mesiaca. Teda máte ešte chvíľu na to, aby ste si užili Pokémon Go na svojom starom zariadení. Následne by ste sa mali rozlúčiť s hrou alebo vašim starým mobilom.

Ak sa však bojíte o svoj herný progres, tak vás upokojíme, ten sa totiž ukladá na vzdialené servery. Takže ak budete meniť telefón, stačí sa vám s tými istými prihlasovacími údajmi prihlásiť do nového zariadenia a môžete ďalej zbierať Pokémonov.

Koniec podpory sa netýka len Androidu, hráči, ktorí hrajú na iPhone by si taktiež mali dať pozor na to, či majú verziu iOS aspoň 12. Teda mobily ako iPhone 5s a iPhone 6 majú smolu, tie totiž majú len iOS 10, resp. 11.

Hrávate ešte Pokémon Go?

Všetko raz má svoj koniec

Pre vývojárov je častokrát finančne neúnosné podporovať zariadenia, ktoré používa menej ako 5 % používateľskej základne. Hry a aplikácie sa vyvíjajú a častokrát sa môže stať, že naberú funkcie, ktoré skrátka využívajú možnosti nového softvéru.

Dalo sa to očakávať, že aj hra, ktorá vyšla pred 4 rokmi sa raz zbaví zariadení, ktoré hráči používali v tom čase. Predsa aj prvky rozšírenej reality pre mobily sa vyvíjajú a vývojári by sa ich aj chceli chopiť, no častokrát ich brzdia práve používatelia so staršími systémami. Toto bude pravdepodobnejší dôvod konca podpory starších systémov v našom prípade.

Niantic to priamo nepovedal, no je to viac než pravdepodobné, že zariadenia 6 rokov staré už pravdepodobne neponúkajú dostatok výkonu pre plnohodnotný zážitok.

Developer: Niantic, Inc.
Price: Free

Náš tip
Fortnite: Hra bola odstránená z Google Play, takto si ju stiahnete | Návod
Disqus Comments Loading...