Google začal predávať príslušenstvo pre Google Glass. Nie je lacnou záležitosťou

Google po oznámení rozšírenia dostupnosti okuliarov Google Glass spustil aj predaj originálneho príslušenstva. Nový obchod je zatiaľ prístupný len pre vlastníkov tohto futuristického zariadenia, ktoré samo o sebe stojí 1500 amerických dolárov. Nie je to práve najmenšia čiastka peňazí. Podobne ako okuliare však lacné nebude ani originálne príslušenstvo, ktoré Google ponúka ich majiteľom.

Náš tip
Google zvýši produkciu okuliarov Glass. Developeri dostanú vylepšenú verziu zadarmo
Náš tip
Vylepšená verzia Google Glass na fotografiách

Google ponúka príslušenstvo v podobe púzdra z mikrovlákna, priehľadného ochranného skla, náhradnej nabíjačky a mono slúchadla, ktoré v novej verzii okuliarov prichádza zadarmo. Ich cena však nie je vôbec najnižšia. Podľa screenshotu dodaného jedným z majiteľov Google Glass za obyčajné púzdro, mono slúchadlo alebo nabíjačku zaplatíte až 50$. Priehľadné ochranné sklo potom stojí až 75$.

Ceny sú vysoké pravdepodobne z toho dôvodu, že spoločnosť ich zatiaľ nevyrába vo veľkom, ale len v množstvách, ktoré uspokojí potreby súčasných majiteľov okuliarov. Predpokladám, že po uvedení do predaja v budúcom roku by cena príslušenstva mohla výrazne znížiť. Existuje však aj možnosť, že cena zostane a Google bude podobne ako Apple ponúkať príslušenstvo, nad ktorého cenou sa bude pozastavovať nejeden kupujúci.

Zdroj: gizmodo

Disqus Comments Loading...