Google Pixel: Používateľský zážitok nadovšetko | RECENZIA

Spoločnosť Google koncom minulého roka predstavila nové smartfóny Google Pixel a Google Pixel XL. Na prvý pohľad ide o nástupcov posledných Nexusov, no novinky sú ešte zaujímavejšie. Ide o úplne prvé smartfóny, ktoré od základov navrhla spoločnosť Google. Vyrobila ich spoločnosť HTC, ale tá tu pôsobí iba za účelom outsourcovania výroby. Všetko ostatné ohľadne týchto telefónov je výsledkom práce inžinierov a dizajnérov Google. Je preto pochopiteľné, že recenzia smartfónu Google Pixel mala u nás špeciálne miesto.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Balenie – štandard s praktickými bonusmi

Keďže ide o úplne prvé smartfóny z dielne Google, boli sme zvedaví, či výrobca niečo vymyslel v otázke balenia smartfónu. Väčšina predchádzajúcich Nexus zariadení disponovala minimalistickým balením, no Pixely majú byť smartfónmi pre široké masy a tiež disponujú pomerne vysokou cenou.

Balenie ale nie je veľmi prekvapivé. Škatuľa je elegantná, naznačujúca, že v sebe ukrýva špeciálne zariadenie. Pod smartfónom nájdeme napájací adaptér, USB-C kábel a nástroj na výber SIM karty. Drobným, no veľmi užitočným bonusom je redukcia z USB-C na USB-A female, ako aj kábel s koncovkami USB-C a USB-A. Vďaka tomu budete môcť smartfón pripojiť k počítaču, ktorý nemá USB-C port, alebo používať klasické USB-A príslušenstvo.

Konštrukcia a dizajn – príliš fádny?

Google Pixel nie je smartfónom, o ktorom by sme písali básne na počesť jeho dizajnu. To ale neznamená, že by vás to malo odradiť. Nenájdete tu žiaden zahnutý displej, ultra-tenké telo či geniálne dizajnové riešenia. Google Pixel je jednoducho obyčajný smartfón, ktorý ale plní svoje poslanie veľmi dobre.

Z prednej strany telefón nezaujme vôbec ničím. Žiadne ultra-tenké, ale ani zbytočne hrubé rámiky, žiadne tlačidlá. Iba displej, reproduktor, selfie kamera a senzory. Nič navyše, nič nechýba.

Zaujímavejšie je to už po bokoch a vzadu. Telefón je tvorený kovovým krytom, ktorý zrezanými hranami prechádza do bokov. Tu nájdeme 3,5-milimetrový jack v hornej hrane a USB-C s mriežkami pre reproduktor dolu. Po bokoch sú to tlačidlá hlasitosti a napájania napravo a slot na SIM kartu naľavo. Samozrejme, tlačidlá sú skutočne kvalitné a ponúkajú výraznú odozvu pri stláčaní. Tlačidlo napájania je ešte extra vrúbkované, a tak aj potme budete vedieť, ktoré tlačidlo stláčate.

Zadná strana je už zaujímavejšia. V hornej časti nájdeme lesklý pliešok, ktorý zastrešuje aj šošovku fotoaparátu spolu s LED bleskom. Tento pliešok pôsobí unikátne, no nie je veľmi praktický. Hoci možno trochu reguluje šmykľavosť zariadenia, inak iba zachytáva odtlačky a podľa nás ani nepôsobí veľmi esteticky.

Vzadu už potom nájdeme iba malé logo spoločnosti v spodnej časti. Inak je konštrukcia telefónu skutočne veľmi minimalistická a nie je ani ničím výnimočná.

To je na jednej strane dobré, no na druhej je to trochu škoda. Google ale zrejme vie, čo robí. Nechce vytvoriť dizajnový kúsok, ktorý bude vytŕčať z radu svojim vzhľadom. Skôr sa zameral na celkový používateľský zážitok, ktorý táto konštrukcia určite nekazí. Možno by sme uvítali ešte jednoduchší prístup, no ani riešenie od Google nám nie je úplne proti vôli. Určite ale ide o jednu z oblastí, ktorú môže výrobca v novej generácii zlepšiť.

Aby sme doplnili ešte dôležité informácie, telefón má rozmery 143,8 x 69,5 x 8,5 mm a hmotnosť 143 gramov. Znovu ide o vcelku priemerné hodnoty, ktoré nijako nevytŕčajú z radu a jednoducho dopĺňajú pomerne planý dizajnový výraz telefónu.

Skener odtlačkov prstov – rýchly a spoľahlivý

Skener odtlačkov na zadnej strane je taký dobrý, ako len dnes skener môže byť. Odblokovanie je prakticky okamžité a zaváhania neexistujúce. Spoľahlivosť skeneru bola na tej najvyššej možnej úrovni a nemali sme s ním absolútne žiadne problémy. Okrem toho, telefón ponúka šikovné gestá, ktoré zo skeneru robia ešte užitočnejší nástroj. Za zmienku stojí určite možnosť stiahnuť si notifikačnú lištu potiahnutím prstu po skeneri, no táto funkcia je ešte užitočnejšia pri väčšom modeli Google Pixel XL.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Displej – zameraný na to dôležité

Google a aj samotní používatelia si v roku 2017 uvedomujú, že rozlíšenie nie je všetko. Menší Google Pixel ponúka „iba“ Full HD displej, čo môže byť pre niekoho sklamaním. No nemalo by byť. Displej na smartfóne patrí medzi skutočne k špičke, a to aj vďaka tomu, že Google sa tu zameral na tie vlastnosti, ktoré sú dôležité.

Samozrejme, aj rozlíšenie je dôležité, no pri veľkosti 5“ je 1920 x 1080 pixelov viac než dosť. Google Pixel ale zaujme aj veľmi pekným podaním farieb, priam dokonalými pozorovacími uhlami a vysokým jasom, ktorý umožní bezproblémové používanie v exteriéri. Samozrejme, väčšine týchto vlastností vďačí výrobnej technológií AMOLED, ktorá dodáva podobné kvality aj iným zariadeniam.

Je ale vidieť, že Google spravil pár krokov navyše. Sýte farby možno niekoho odradia, no podľa nás nie sú až také sýte, že by boli neprirodzené. Práve naopak – obrazové médiá vyzerajú živšie a často atraktívnejšie. Adaptívny jas fungoval na výbornú a jedinú výčitku máme voči nočnému režimu. Ten tu síce nájdeme štandardne predinštalovaný, no intenzitu filtra nie je možné nijako upraviť. To mnohé iné zariadenia na trhu ponúkajú a je škoda, že rovnaká možnosť nie je zabudovaná aj v čistom systéme Android 7.1 Nougat.

Výkon a pamäť – výborná výbava pre každého

Google Pixel už nie je smartfónom pre technologických nadšencov. Je to smartfón pre masy a tak aj vyzerá jeho hardvérová výbava. Nenájdeme tu slot na microSD karty – Google zvolil jednoduchšiu možnosť a ponúka dva pamäťové varianty – 32 GB a 128 GB. RAM má v každom prípade kapacitu 4 GB. Hoci to nie je nič revolučné, je to dosť na to, aby telefón nemal absolútne žiadne problémy s multitaskingom.

AnTuTu BenchmarkGFXBench T-RexGeekbench 4
140012581585 (single-core), 4118 (multi-core)

Srdcom telefónu je procesor Snapdragon 821, ktorý sa stará o absolútne bezproblémový výkon pri akejkoľvek činnosti. Chcete iba prezerať sociálne siete, fotiť a komunikovať s priateľmi? Pri týchto činnostiach vám Google Pixel poskytne jeden z najlepších používateľských zážitkov na trhu.

Chcete hrať náročné hry a používať komplikované aplikácie? Znovu vás podrží Snapdragon 821, ktorý patrí medzi to najlepšie na trhu. Po výkonnostnej stránke jednoducho telefón nemá žiadne nedostatky. Aj keď nemá najlepšiu výbavu na trhu, dovolíme si povedať, že po stránke používateľského zážitku mu konkuruje iba máloktorý smartfón.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Systém – vynikajúci, no nie dokonalý

Aj keď v celej recenzii tvrdíme, že Google Pixel nie je Nexusom, jednu vec majú tieto línie spoločnú – ide o nástroj, pomocou ktorého Google demonštruje svoju predstavu systému Android v najčistejšej podobe.

Rozdiel je ale v tom, že Google Pixel je demonštráciou Android smartfónu ako takého, spolu s hardvérovou stránkou. Aj preto nemôžeme systém v Google Pixeli hodnotiť ako taký, ale musíme vyzdvihnúť snahu Google vyťažiť čo najviac zo softvérovo-hardvérovej optimalizácie.

Tuto Google Pixel jednoducho exceluje. Ponúka ten najsvižnejší a najplynulejší používateľský zážitok, s akým sme sa na Androide zatiaľ stretli. Nemáme na mysli iba hrubý výkon, ale aj tie vlastnosti, ktoré sa nedajú úplne odmerať, treba ich jednoducho pocítiť.

Používanie Google Pixelu je priam návykové. Všetky reakcie sú okamžité, prechody sú dokonalé, prepínanie medzi aplikáciami je bleskové. Akokoľvek sa budete snažiť, Google Pixel vás nesklame. Najlepšie pritom je, že tieto výhody nie sú výsledkom okliešťovania funkcií systému. Práve naopak.

Android 7.1 Nougat, s ktorým sme Google Pixel testovali, ponúka najviac funkcionality v histórii čistého systému Android. Počnúc prepracovanými notifikáciami a končiac výsuvným menu v nastaveniach, nový Nougat má rozhodne čo ponúknuť.

Okrem vylepšení rôznych častí systému si nemôžete nevšimnúť nové funkcie. Notifikácie sú živšie, prehľadnejšie a praktickejšie. Ak máte viacero neprečítaných mailov, s každým z nich môžete pracovať priamo v notifikačnej lište či na zamknutej obrazovke. Na notifikácie môžete aj priamo odpovedať, ak to umožňuje daná aplikácia.

Zmenami prešla aj domovská obrazovka, no novinky sú skôr kozmetického charakteru a viažu sa k Pixel Launcheru. Ten ponúka okrúhle ikony a menu s aplikáciami, ktoré sa vysúva gestom potiahnutia zdola nahor. Zmizla tradičná ikona pre menu s aplikáciami, no prenechala svoje miesto inej aplikácii, ktorú tak môžete mať v spodnej lište neustále poruke.

Google tiež vynikajúco vyriešil skratky na ikonách aplikácií. Nedá nám nezabrdnúť do Apple – tam, kde spoločnosť z Cupertina musela predstaviť displej citlivý na dotyk, stačil Google jednoduchý softvérový trik. Ak podržíte prst na ikone na domovskej obrazovke, zobrazia sa skratky. Pri fotoaparáte sa napríklad zobrazí možnosť ihneď spustiť prednú kameru či prepnúť sa do režimu videa. Skrátka, sú to podobné funkcie, na aké využíva Apple svoju technológiu 3D Touch, a to bez použitia špeciálneho displeju.

Zmenami prešla aj notifikačná lišta. Tu si znovu môžete uložiť ikony rýchleho spustenia podľa vášho uváženia. Novinkou v Androide Nougat sú ikony rýchleho spustenia z aplikácií tretích strán. Ak to aplikácia umožňuje, môžete si priamo do notifikačnej lišty pridať malú ikonu, ktorá v danej aplikácii vykoná rýchlu akciu. Napríklad appka Todoist umožní pridať do notifikačnej lišty odkaz na rýchle pridanie úlohy. Skutočne šikovné.

Jednou z našich najobľúbenejších noviniek je riadok s informáciami pod jednotlivými položkami v menu s nastaveniami. Vďaka tomu vidíte už v základnom zobrazení nastavení informácie, pre ktoré by ste inak museli rozbaľovať konkrétnu položku. Už počas prehliadania nastavení tak viete, koľko máte voľného miesta v RAM či vo vnútornej pamäti, alebo ako nahlas máte nastavené vyzváňanie.

Aj napriek týmto novinkám ale pôsobí systém v Google Pixeli povedome a prakticky. Vďaka tomu s ním nebudú mať problémy ani menej skúsení používatelia, ktorí na Pixel prechádzajú zo zariadenia inej značky.

A prečo tvrdíme, že nie je dokonalý? Dôvodom sú bugy a problémy, ktoré sú veľmi dobre zdokumentované a ktoré ešte stále nie sú odstránené. Napríklad aplikácia s fotoaparátom má problém v prípade, ak sa váš telefón prepne na pripojenie k Edge a vy v tom momente chcete otvoriť fotoaparát. Nepodarí sa vám to, čo môže byť niekedy frustrujúce.

Okrem toho sa nám niekoľkokrát stalo, že nám bezdôvodne padla aplikácia, a to vôbec nešlo o titul tretej strany, ale domácu Google aplikáciu. Tieto nedostatky sú podľa všetkého odstránené na väčšom Google Pixel XL, no na menšom telefóne sú stále veľmi prítomné a určite nepríjemne.

To sú problémy, ktoré by Google zrejme mohol opraviť softvérovou aktualizáciou, aj keď sa tak zatiaľ nestalo. Veríme ale, že to Google čoskoro napraví a v ďalšej generácii smartfónu už podobné chyby nespraví.

Google Asistent vs Google Now

Vlajkovou funkciou smartfónu Google Pixel je jeho inteligentný asistent Google Assistant. Ten v budúcnosti zrejme uvidíme v mnohých ďalších zariadeniach, no dnes je dostupný primárne iba v smartfónoch Pixel a Pixel XL a v reproduktore Google Home.

Musíme uznať, že spoločnosť Google sa tu vyznamenala a asistent je skutočne inteligentný. Dokáže si pamätať predmet diskusie, a tak nemusíte stále špecifikovať každý údaj. Ak sa spýtate, „koľko obyvateľov má USA“, nemusíte v nadväzujúcej otázke znovu spomínať názov krajiny, stačí sa spýtať „kto je prezident“. Diskusia je vďaka tomu plynulejšia a oveľa prirodzenejšia.

V porovnaní s Google Now ale nejde až o také dramatické zlepšenie. Musíme objektívne uznať, že pri našom používaní a otázkach, ktoré nám zišli na um, nám väčšinou vyhovovali aj odpovede Google Now, ba dokonca niekedy Google Now predčil moderného Asistenta. To boli ale iba ojedinelé situácie, ktoré sú zrejme spôsobené dlhodobým vývojom Google Now. Niekedy nám Now ukázal kartu s užitočnými informáciami, kým Asistent nás iba odkázal na všeobecný výsledok vyhľadávania v Google.

Po konverzačnej stránky ale jednoznačne vyhráva Asistent. Po dlhej dobe bola konverzácia s asistentom skutočne zábavná a pokiaľ nebudete mať prehnané očakávania, budete ho vedieť aj reálne využiť.

My sme najčastejšie používali výrazy ako „zavolaj mame“, „prehraj skladbu na YouTube“, „nastav budík“, „aké bude počasie“, „ako hral športový tím v poslednom zápase“ a pod. Vyhľadávanie všeobecných informácií je ale podľa nás stále pohodlnejšie textovou formou a tento fakt nezmenil ani Google Asistent. Aby sme nezabudli, celý čas sme sa s Asistentom rozprávali po anglicky.

Multimédiá – plná výbava

Žiadna vlajková loď nemôže existovať bez plnohodnotnej multimediálnej výbavy. Výnimkou nie je ani Google Pixel, ktorý je priam stvorený na prácu s multimédiami. Ako obyčajne, aj teraz je dôležité, že telefón spĺňa všetky základné multimediálne nároky – má skvelý displej, dostatok výkonu, dobrý reproduktor a výbornú výdrž batérie.

Telefón si vďaka vynikajúcemu výkonu poradí s akýmikoľvek multimédiami. Problémy mu nebudú robiť filmy vo vysokej kvalite, objemné tabuľky či prezentácie. Vďaka výbornému displeju zasa oceníte prácu s fotografiami, aj keď profesionálom bude zrejme prekážať spomínaná mierne neprirodzená sýtosť farieb.

Použitý reproduktor nie je vôbec zlý. Hlavný multimediálny reproduktor sa nachádza iba pod ľavou mriežkou, no je dostatočne hlasný a ani zvuk nie je vôbec plechový, ako to pri podobných reproduktoroch býva. Na plnohodnotné prehrávanie hudby vám to zrejme stačiť nebude, no na koncerty do sprchy vám to stačiť bude. Ale iba v tom prípade, ak nebudete zbytočne zvyšovať hlasitosť. Toto je ďalšia chyba zariadenia, ktorá sa prejavuje stále. Pri vysokých hlasitostiach reproduktor pri niektorých skladbách výrazne praská. To určite nie je ideálne, no našťastie, aj pri nižších hlasitostiach je reproduktor dostatočne hlasný.

Ako ste mohli očakávať, po softvérovej stránke máte k dispozícii všetky tie nástroje, ktoré vyrába Google. Stále ale platí, že v obchode Play nájdete kvantum vynikajúcich multimediálnych aplikácií, a tak si môžete nainštalovať vaše najobľúbenejšie tituly.

Vďaka tomu patrí Google Pixel medzi tie najlepšie multimediálne smartfóny na trhu, aj keď v žiadnom smere nevytŕča. Nemá najlepšie reproduktory či najkrajší displej. V každom smere je ale výrazne nadpriemerný, a tak ide o skutočne univerzálny multimediálny nástroj, ktorý je pripravený splniť aj tie najnáročnejšie želania.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Konektivita a komunikácia – iba to najlepšie

Asi iba ťažko si vieme predstaviť smartfón od Google, ktorý by po stránke pripojenia nedisponoval tými najnovšími možnosťami. Základ tvorí pripojenie k Wi-Fi so štandardom 802.11 a/b/g/n/ac s podporou dual-band pripojenia. Nechýba Bluetooth v4.2, GPS so všetkými svojimi odnožami a samozrejmosťou je v tejto kategórii aj NFC.

Okrem toho si užijete aj rýchle surfovanie v mobilných sieťach. Telefón podporuje LTE Cat9, resp. LTE Cat11 v závislosti od územia, kde je telefón distribuovaný. To znamená teoretické rýchlosti na úrovni 450/50 Mbps, resp. 600/150 Mbps.

Poteší aj použitie portu USB-C, ktorý je už vo vlajkových lodiach štandardom. Nechýba ani 3,5-milimetrový port pre slúchadlá, vďaka čomu sa nebudete musieť prispôsobovať novému trendu, kedy výrobcovia tento port často vynechávajú.

Google svoj telefón vybavil aj vlastnými aplikáciami Allo a Duo, vďaka ktorým je komunikácia ešte jednoduchšia. Teda aspoň v tom prípade, ak nájdete niekoho, kto tiež tieto aplikácie používa.

Samotné používanie telefónu bolo úplne bezproblémové. Všetky druhy signálu sme prijímali v takej kvalite a intenzite, ako sme zvyknutí na iných zariadeniach. To platí aj o kvalite klasických telefonátov, ktoré boli čisté a bezproblémové, čo potvrdila aj druhá strana.

Fotoaparát – jeden z najlepších

Ak ste fanúšikmi Androidu už nejaký čas, určite si pamätáte, že Nexus smartfóny dlho nepatrili medzi tie, ktoré by dobre fotografovali. Telefóny boli skôr určené pre vývojárov a fotoaparát bol skôr nutnosťou. Zmenilo sa to vlani s príchodom smartfónov Nexus 5X a Nexus 6P. Nový Google Pixel však všetko posúva o obrovský krok vpred.

Google si uvedomuje, že fotoaparát je jednou z najdôležitejších súčastí smartfónu. Do svojho telefónu tak osadil 12MP snímač s maximálnou svetelnosťou f/2.0 a pixelmi veľkými 1,55 µm. To možno na prvý pohľad nevyrazí dych, no Google robí zázraky po softvérovej stránke.

Fotografia zo smartfónu Google Pixel.

To sa prejavuje tak na fotografiách, ako aj videu, no k tomu sa dostaneme neskôr. Fotografie sú jednoducho vynikajúce a s radosťou môžeme skonštatovať, že telefón exceluje aj v zlom osvetlení. Telefón totiž aktívne využíva režim HDR+, ktorý veľmi inteligentne a najmä rýchlo kombinuje snímky dokopy a vytvára skvelé výsledky. Iste, niekedy sa režim HDR+ aplikuje aj niekoľko sekúnd po zhotovení fotografie. Dôležité ale je, že sa neaplikuje počas snímania. Vy tak môžete bez problémov fotografovať a za pár okamihov si pozrieť výsledky v galérii.

Fotografie sú jednoducho špičkové. Majú množstvo detailov, vynikajúci dynamický rozsah a ponúkajú aj živé farby. Tie sú o čosi sýtejšie ako v realite, no už viackrát sme sa presvedčili, že to vôbec nemusí byť na škodu.

Telefón sme skúšali v rôznych podmienkach a neprestával nás udivovať. Vďaka špeciálnej elektronickej stabilizácií obrazu je možné aj v horšom osvetlení použiť kratšiu uzávierku. Výsledkom je nižšie ISO a aj menej šumu na fotografiách. Tam, kde inokedy dostaneme sotva použiteľné fotografie, Google Pixel bodoval vynikajúcou expozíciou a v mnohých prípadoch takmer neexistujúcim šumom. Nie raz sa stalo, že fotografia bola svetelnejšia ako daný priestor v realite. A nestalo sa tak na úkor kvality.

Video je veľmi kontroverznou súčasťou smartfónu Google Pixel. Na jednej strane je telefón schopný produkovať skutočne kvalitné, detailné a farebné video. Na druhej strane sa ale nachádza niekedy agresívna stabilizácia, ktorá môže pôsobiť neprirodzene.

Všetko závisí od toho, ako telefón používate. Ak chcete robiť dynamické video, zrejme tu neuspejete. Niekedy totiž musíte telefón doslova presvedčiť, že ním chcete pohnúť a výsledkom je často trhnutie, ktoré na videu pôsobí neprirodzene.

Ak ale robíte jednoduché video, telefón držíte na jednom mieste a maximálne ním sledujete pomaly sa pohybujúci subjekt, výsledok stojí za to. My sme sa stabilizácii prispôsobili a natáčanie videa sa rýchlo stalo jednou z našich najobľúbenejších funkcií smartfónu.

Všetko je to naozaj o zvyku, no Google Pixel je schopný robiť fantastické fotografie a video, a to aj v náročnejších svetelných podmienkach. Je skvelé, že toto môžeme o telefóne od Google povedať, pretože v opačnom prípade by bol nekvalitný fotoaparát veľmi vážnym dôvodom, prečo si tento telefón nekúpiť. To ale nie je tento prípad a ak hľadáte skutočne kvalitný fotoaparát v smartfóne, tu si rozhodne prídete na svoje. Spravíte si aj celkom pekné selfie, teda aspoň ak budete mať na ich fotenie atraktívnejší objekt ako my. Výsledky ale nie sú nijako nadpriemerné, v tomto smere u nás stále vyhráva Samsung Galaxy S7.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Batéria – kapacita nie je všetko

Google Pixel má batériu s kapacitou 2 770 mAh. To na prvý pohľad nie je vôbec veľa, najmä, ak vezmeme do úvahy výkonný hardvér. Tu sa ale naplno ukázala optimalizácia softvéru zo strany Google a aj napriek podpriemernej kapacite batérie vydrží Google Pixel na jedno nabitie skutočne dlho.

Pri bežnom používaní ho skrátka za jeden deň nevybijete. Spomínaná optimalizácia sa prejavuje najmä v režime stand-by, kedy sa telefón takmer vôbec nevybíja. V noci nám často ubudli iba 3-4 % batérie, čo je naozaj obdivuhodné.

Tu ale musíme poznamenať, že pri používaní sme objavili ďalšiu chybu v softvéri. Niekedy bol totiž stand-by tam presne opačný a telefón sa vybíjal extrémne rýchlo. V zozname aplikácií s najväčšou spotrebou figurovali pojmy ako Systém či Android OS, ktoré udržiavali telefón neustále prebudený. Všetko vyriešil reštart systému, no podobný problém sme počas testovania zaregistrovali hneď dvakrát.

Odhliadnuc od toho bola ale výdrž vynikajúca. Na obrázkoch si môžete pozrieť dva scenáre nášho používania – raz po celom dni neskoro večer v deň, keď sme telefón od nabíjačky odpojili pred obedom a raz ráno, keď sme telefón nabíjali večer a potom aktívne využívali niekoľko hodín večer a ráno.

Bez problémov by sme sa tak s telefónom mohli dostať na úroveň 4,5 – 5 hodín zapnutého displeja na jedno nabitie, čo bude stačiť aj tým najnáročnejším používateľom. Musíme priznať, že výdrže na jedno nabitie sme sa trochu obávali, no ukázalo sa, že Google spravil parádnu robotu.

Okrem toho, na nabitie telefónu nebudete ani dlho čakať. Vďaka rýchlemu nabíjaniu ho z takmer úplného vybitia na 100 % dostanete za asi hodinu a pol, čo je dnes pri vlajkových lodiach úplný štandard. Aj tu platí, že prvých 50-60 % sa nabije za približne pol hodinu, takže rýchle dobitie po príchode z práce pred večernými plánmi nie je žiadnym problémom.

Google Pixel: Záverečné hodnotenie

Google Pixel je bez debaty jedným z najlepších telefónov na trhu. Hoci ide o prvý oficiálny Google telefón, pri používaní nemáte pocit, že je to iba “beta” verzia. Zároveň ale platí, že ešte nikdy sme sa na druhú generáciu telefónu netešili tak, ako v tomto prípade.

Pixel totiž stále pôsobí trochu ako nástroj na demonštráciu schopností Androidu a vízie Google. Asistent je vynikajúci, no do systému nie je zapracovaný až tak precízne a skôr pôsobí, ako by tam bol dosadený na silu. Systém je vynikajúco vyladený a elegantný, no zarmútili nás občasné bugy. Hardvér je výborný, no nijako nevytŕča z radu. Fotoaparát je fantastický, no najnovšia generácia vlajkových lodí od Samsungu a Apple je na rovnakej úrovni.

Napriek tomu Google dokázal, že telefón nie je o parametroch. Skĺbenie softvéru a hardvéru v jeden celok je ale možné posunúť ešte ďalej a veríme, že v ďalšej generácii sa dočkáme presne toho. Google Pixel je smartfón, ktorý verejnosti dokázal, že najdôležitejší je používateľský zážitok. Až keď si to používatelia uvedomia, bude môcť Google naplno ukázať, čoho je pri výrobe smartfónov schopný. Dovtedy musí fanúšikom stačiť výborný, no drahý telefón, ktorý pred konkurenčnými zariadeniami uprednostní iba hŕstka používateľov.

Plusy

+ Fotoaparát

+ Systém

+ Výdrž batérie

Mínusy

– Občasné zaváhania systému

– Cena

– Nevýrazný dizajn

Za zapožičanie telefónu ďakujeme webu svetandroida.cz.

[taq_review]

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 
Disqus Comments Loading...