Google pripravuje zmenu v online komunikácii. Napísať vám bude môcť každý a z hociktorej aplikácie

Google len pred niekoľkými dňami uviedol do chodu svoju novú komunikačnú aplikáciu Allo. Okrem iného priniesla aj jednu netradičnú funkciu – ak ju máte, môžete cez Allo napísať hocikomu, na koho máte telefónne číslo. Danej osobe sa potom zobrazí upozornenie na správu s hláškou, že si má stiahnuť novú aplikáciu Allo, aby s vami mohla komunikovať. Niekto to pokladá za tak otravné, že žiada danú osobu, aby nepoužívala na komunikáciu Allo. Google si však myslí, že ide o výbornú funkciu, a tak ju rozšíril nielen na aplikáciu Allo, ale rovno na celý Android.

Novinka nesie názov App Preview Messaging a už v tejto chvíli je v beta forme súčasťou Google Play Services. V jednoduchosti ide o funkciu, ktorá umožňuje ľuďom napísať z ktorejkoľvek aplikácie priateľovi, na ktorého majú telefónne číslo, a to aj vtedy, ak vo svojom zariadení nemá nainštalovanú danú aplikáciu. Napríklad môžete napísať (online) správu svojej mame z aplikácie WhatsApp, aj keď ona má nainštalovaný iba Viber. V praxi to bude tak, že prijímateľovi sa zobrazí správa spolu s informáciou o vašom mene, uvidí vašu fotografiu a uvidí čas, kedy ste správu odoslali. Pod správou sa nachádzajú 3 tlačidlá – Install, Ignore a Send. Daná osoba si tak môže nainštalovať aplikáciu, z ktorej ste jej napísali, ignorovať vašu správu alebo vám odpísať bez toho, aby si čokoľvek inštalovala.

Náš tip
4. október sa zapíše do dejín. Google má predstaviť hybridný OS “Andromeda”

Hoci sa mnohým zdá tento spôsob komunikácie praktickým, niekto ho môže pokladať za otravný alebo vtieravý. Prečo by si mal niekto niečo inštalovať, keď nechce? Novinka je samozrejme zatiaľ len v testovacej fáze a do ostrého uvedenia do prevádzky sa môže ešte všetko zmeniť. Aký je však váš prvý dojem z tejto funkcie?

Zdroj: Google

Disqus Comments Loading...