Google Now pridáva hlasové pokyny pre aplikácie tretích strán

Aplikácia Google Now v posledných týždňoch rapídne rozširuje svoju funkcionalitu. Iba pred niekoľkými dňami pribudla podpora pre 70 nových aplikácií, ktoré môžu zobrazovať v Google Now vlastné karty a Google teraz prináša veľmi zaujímavú funkciu, ktorá tiež súvisí s aplikáciami tretích strán. Novinkou je hlasové ovládanie niektorých funkcií týchto aplikácií, čo znamená, že hlasovým pokynom z prostredia aplikácie Google Now budete môcť spustiť niektorú podporovanú aplikáciu a ihneď aktivovať zvolenú funkciu.

Ak by ste sa doteraz snažili takto aktivovať nejakú funkciu v inej aplikácií, väčšinou by výsledok pozostával z obyčajného hľadania cez vyhľadávač Google. Teraz ale môžete povedať napríklad “Ok, Google, Shazam this song” a Google Now automaticky otvorí aplikáciu Shazam a ihneď spustí hlasové rozpoznávanie aktuálne prehrávanej skladby. Zatiaľ sa zdá, že novinka funguje iba v anglickom jazyku a v anglickej lokalizácii, čo ale nie je prekvapujúce. Rôzne hlasové príkazy sú do ostatných jazykov prekladané postupne. Ak ale používate svoje zariadenie s anglickým jazykom, môžete vyskúšať niektoré príkazy v podporovaných aplikáciách, ktoré nájdete na tomto odkaze.

Myslite ale na to, že vo väčšine aplikácií fungujú iba konkrétne príkazy. Aspoň zatiaľ tak nie je možné ovládať všetky funkcie podporovaných aplikácií z prostredia Google Now, no je iba otázkou času, kedy sa táto funkcionalita zdokonalí. Je ale skvelé vidieť, že Google prináša takéto zaujímavé novinky. Fanúšikovia už dlho žiadali podobné funkcie od hlasového asistenta od Google a teraz sa konečne dočkali.

Zdroj: Google+ via Android Police

Disqus Comments Loading...