Google Fotky zavádzajú možnosť denného limitu nahraných multimédií cez mobilnú sieť

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Google Fotky už dlhšiu dobu umožňujú používateľom nastaviť, či sa videá môžu automaticky nahrávať cez mobilné zariadenia. Nedávna aktualizácia aplikácie pre Android potichu odstránila toto konkrétne nastavenie zálohovania videí a nahradila ho denným limitom. Ten bol podľa 9to5Google prvýkrát predstavený v Indii.

Denný limit platí súčasne pre fotografie a aj videá

V sekcii aplikácie Google Fotiek Nastavenia -> Zálohovanie a synchronizácia -> Využitie mobilných dát sa používatelia dostanú na stránku, kde si môžu nastaviť „Denný limit pre zálohovanie“. Ten ponúka viacero možnosti – Žiadne dáta, 5 MB, 10 MB, 30 MB alebo Neobmedzene. Samozrejme stále existuje aj samostatný prepínač na povolenie „Zálohovať počas roamingu“.

Denný limit v Google Fotkách | Zdroj: AndroidPolice.com

Tento denný limit bol prvýkrát predstavený v marci 2019 pre používateľov v Indii a v ďalších krajinách patriacich do kategórie “Next Billion Users”. Používateľom má poskytnúť lepšiu kontrolu nad množstvom zálohovaných dát cez mobilné pripojenie, ktoré nebýva práve najlacnejšie. Nová funkcia sa teraz začala objavovať aj na amerických a európskych zariadeniach.

Bohužiaľ pritom úplne nahrádza možnosť vypnúť zálohovanie videí cez mobilné siete. V dennom limite sú totiž  zahrnuté fotografie a aj videá. Používateľ tak musí využiť menší limit aj pre fotografie, ak sa chce z rôznych dôvodov vyhnúť nahraniu videí. Zaujímavosťou je, že možnosť nenahrania videí cez mobilnú sieť v aplikácii Google Fotiek pre iOS v USA stále existuje aj po jej aktualizácii.

Developer: Google LLC
Price: Free
Náš tip
Konkrétny dátum a čas očkovania si odteraz môžete vybrať sami. Aj cez mobil

 

 

 

Disqus Comments Loading...