Google pripravuje affiliate program pre obchod Play

Veľmi rozšírenú formu zarábania peňazí pre jednotlivcov na internete predstavuje tzv. affiliate marketing. Vďaka tomuto systému stačí kdekoľvek na webe zverejniť odkaz so špeciálnym kódom a keď si prostredníctvom neho zákazník objedná tovar, dostanete malú províziu z predaja. Podľa nových informácií pripravuje podobný program aj Google pre svoj aplikačný obchod Play. Informoval o tom portál 9to5Google.

Nový program umožní partnerom odkazovať na hudbu, filmy alebo aplikácie vrámci Google Play. Za predaj cez odkaz získa pritom percentuálny podiel z predaja. Podľa správy je však affiliate program len v počiatočných fázach vývoja a nie je sú dostupné informácie o tom, kedy by mohol byť spustený do reálnej prevádzky.

Ešte za čias Android Marketu, ktorý ste ešte možno používali na starších Android zariadeniach už takýto program existoval. Išlo o veľmi podobný systém, no Google sa ho v procese rebrandingu na Google Play rozhodol zrušiť. Podľa zdroja bude program tentokrát zastrešovať spoločnosť Performance Horizon Group, ktorá sa stará tiež o iTunes affiliate program.

 

Zdroj: 9to5Google

Disqus Comments Loading...