Gmail prináša na smartfóny AI funkciu, ktorá pomôže s písaním emailov

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Dnes už asi neexistuje populárna internetová služba, ktorá by aspoň z časti nevyužívala algoritmy umelej inteligencie (AI). Platí to aj pre službu Gmail a jej funkciu Help me write (Pomôž mi písať), ktorá bola doteraz obmedzená na desktopové počítače. Teraz sa však podľa portálu SamMobile rozširuje aj na zariadenia Galaxy od spoločnosti Samsung a ďalšie Androidom smartfóny.

Ako funguje funkcia Help me write:?

Nová funkcia Help me write využíva výkonnú generatívnu AI, ktorá vám umožní jednoducho dokončiť alebo napísať e-mail. Táto funkcia bola oznámená už počas konferencie Google I/O 2023 a nejakú dobu je dostupná pre desktopové počítače. Jej fungovanie na smartfóne by malo byť rovnaké ako vo webových prehliadačoch vo Windows.

Funkcia Help me write | Zdroj: SamMobile.com

Podobne ako vo verzii pre stolné počítače vás najprv privíta úvodná výzva tejto generatívnej AI funkcie. Potom sa v pravom dolnom rohu zobrazí tlačidlo Help me write (Pomôž mi písať). Klepnutím na toto tlačidlo sa zobrazí ďalšie tlačidlo Vytvoriť s modrou/fialovou vlnou, ktorým môžete zadať výzvu pre vytvorenie e-mailu. Výzvou sa rozumie téma textu mailu.

Funkcii môžete napríklad naznačiť, že chcete odpovedať na pracovnú ponuku a ona vám takúto odpoveď respektíve email vygeneruje. Ak s nim nie ste spokojný, tak si môžete vygenerovať nový a zanechať spätnú väzbu. Cez tlačidlo „Upraviť“ môžete tiež generovaný email upraviť niekoľkými spôsobmi: formalizovať ho, skrátiť alebo napísať vlastný koncept.

Developer: Google LLC
Price: Free
Náš tip
5G sieť od O2 sa poriadne rozširovala. Dostupná je už pre viac ako polovicu obyvateľov Slovenska

 

Disqus Comments Loading...