Gallery Go: Alternatíva ku Google Fotkám pre menej výkonné zariadenia

Aplikáciu Google Fotky všetci veľmi dobre poznáme. Ponúka viacero šikovných funkcií, na čele ktorých je možnosť mať neobmedzené cloudové úložisko, kam môžete svoje fotografie ukladať. Americká spoločnosť však myslí aj na používateľov, ktorí majú nižšie nároky.

Navonok podobné, ale inak rozdielne

Vzhľadom na názov aplikácie a tiež jej vývojára by sa mohlo zdať, že ide prakticky o to isté. Avšak Gallery Go ponúkne rôzne výhody, no aj nevýhody. Porovnávať ju s Google Fotkami by bolo trochu nezmyselné, keďže ide o úplne rozdielne aplikácie. Jednu vec však majú predsa len spoločnú – dizajn. Aplikácia sa jednoducho vydarila, ponúka jednoduchý, prehľadný a pekný dizajn v štýle Material Design. Presne ako Google Fotky.

Tu ale podobnosť končí. V prvom rade je potrebné povedať, že aplikácia je určená pre menej výkonné zariadenia, primárne pre tie, ktoré majú nainštalovaný operačný systém Android vo verzii Go. Hlavnou výhodou je jej nenáročnosť na úložisko zariadenia, prehľadnosť a rýchlosť. Nevýhodou môže byť chýbajúca online synchronizácia. Aplikácia dokáže pracovať len s fotkami, ktoré máte fyzicky vo vašom smartfóne.

Šikovné funkcie

Používateľské rozhranie je veľmi jednoduché, no nájdete tu všetko potrebné. Vaše súbory sú základne roztriedené do dvoch veľkých záložiek – Fotky a Priečinky. Pri každej skupine fotografií ihneď vidíte, koľko pamäte zaberajú. Fotky môžete jednoducho upravovať a nechýba ani ich zdieľanie.

Ak by ste si chceli aplikáciu vyskúšať, môžete tak urobiť už teraz. Je voľne dostupná v obchode Google Play. Stačí, ak vlastníte smartfón s Androidom vo verzii 8.1 Oreo a novším.

Verzia: 1.0.1.258899354 release
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.0.1.258899354 release
Aktuálna cena: Zdarma
Disqus Comments Loading...