Ako funguje vysúvací otočný fotoaparát Samsungu Galaxy A80?

Samsung Galaxy A80 je momentálne najvyšší model radu Galaxy A a určite ten najzaujímavejší. Oficiálne bol síce predstavený už pred 3 mesiacmi, ale na pulty obchodov sa dostáva až tento mesiac. Jeho najväčším lákadlom je jedinečný vyklápací sa fotoaparát, ktorý slúži aj ako selfie kamera. Vďaka tomu môže byť displej bez výrezu a úplne bez rámčekov. Ako ale vyklápací mechanizmus fotoaparátu funguje? To prezrádza grafické schéma, ktoré teraz zverejnila spoločnosť Samsung.

Koľajnice vnútri smartfónu

Pôvodne spoločnosť Samsung uvažovala o použití dvoch elektromotorov. Jeden by vysúval fotoaparát a druhý by ho otáčal. To by ale zabralo veľa miesta a tak bolo vybrané iné riešenie. O vysúvanie sa síce stará elektromotor, ale preklopenie fotoaparátu zabezpečí ozubená koľajnička. Celý proces trvá necelé 2 sekundy. Na schéme ešte môžeme vidieť špeciálny zámok, ktorý blokuje samovoľne vysunutie fotoaparátu.

Nezaujme len fotoaparátom

Konštrukcia mechanizmu zaberá veľa miesta a možno aj kvôli nej sa do tela smartfónu nedostal 3,5 mm audio jack. Okrem 48-megapixelového duálneho fotoaparátu s ToF senzorom ponúkne Galaxy A80 procesor Qualcomm Snapdragon A80, 8 GB RAM, snímač odtlačkov v 6,7-palcovom FHD+ Super AMOLED displeji a batériu s kapacitou 3700 mAh.

Náš tip
Samsung Galaxy A80: Áčko s vysúvacím fotoaparátom | Unboxing
Náš tip
Samsung Galaxy A80, Galaxy M20 a LG G8 ThinQ v akciovej ponuke Telekomu
Disqus Comments Loading...