Fitbit novinky: Sledovanie hladiny cukru v krvi a ďalšie

Redakcia MôjAndroid.sk

Inteligentné hodinky od spoločnosti Fitbit ponúkajú naozaj rozsiahlu sadu funkcií, vďaka ktorým môžete jednoducho sledovať svoje zdravie. Tento mesiac ju spoločnosť doplní o ďalšie funkcie, vrátane možnosti sledovať nameranú hladinu cukru v krvi, informuje portál Android Central.

Sledovať si hladinu cukru v krvi nikdy nebolo jednoduchšie

Jednou z noviniek je možnosť ľahko monitorovať a zaznamenávať hladinu cukru v krvi, čo je obzvlášť užitočné pre ľudí s cukrovkou. Vysoká alebo nízka hladina cukru v krvi môže viesť k množstvu zdravotných komplikácií, napríklad k hyperglykémii alebo rôznym srdcovým chorobám.

 

Hodinky samotné vám hladinu cukru v krvi neodmerajú, avšak do aplikácie Fitbit si odteraz môžete manuálne zapisovať údaje namerané glukomerom. V prípade glukomeru OneTouch Reveal od spoločnosti Lifescan je možné údaje importovať aj automaticky. Spoločnosť tvrdí, že čoskoro pridá podporu aj pre ďalšie glukomery.

Zdroj: Redakcia MôjAndroid.sk

Ak máte predplatné Fitbit Premium, čakajú na vás aj ďalšie funkcie. V aplikácií uvidíte prehľad nameraných hodnôt za posledných 30 dní, vďaka čomu môžete ľahšie sledovať korelácie medzi vašou hladinou cukru a ďalšími zaznamenanými údajmi, ako sú spánok, fyzická aktivita a príjem potravy.  Fitbit taktiež môže pomocou týchto údajov upraviť vaše ciele v službe Health Coaching. Namerané hodnoty budete môcť zdieľať aj s vaším lekárom.

Karta Health Metrics odteraz zadarmo pre niektorých používateľov

Karta Health Metrics v aplikácií Fitbit bude teraz dostupná pre všetkých členov služby Fitbit Premium. Pre majiteľov modelov Versa 2, Inspire 2 a Charge 4 bude dostupná aj bez služby Fitbit Premium, no poskytne prístup len k údajom nameraných za posledných 7 dní. Model Charge 4 taktiež získava bezplatný prístup k sledovaniu SpO2 hodnôt.

Možnosť sledovať nameranú hladinu cukru v krvi bude dostupná v najbližších dňoch. Ostatné novinky sa k používateľom dostanú v priebehu tohto mesiaca.

Developer: Fitbit LLC
Price: Free

Náš tip
Smart Banka 2020: V ktorých bankách zaplatíte mobilom a hodinkami?
Disqus Comments Loading...