Facebook pridal tlačidlu Like nové alternatívy (aktualizované)

Aktualizované 24.2:

Nové alternatívy k tlačidlu like sú už dostupné aj na Slovensku.


Facebook už dlhšie uvažoval o tlačidle “Nepáči sa mi to”, no pred nejakým časom boli oficiálne zverejnené informácie o tom, že až takáto drastická revolúcia sa na najväčšej sociálnej siet konať nebude. Namiesto toho pribudnú alternatívy pre tlačidlo Like, pomocou ktorých bude možné vyjadriť niekoľko emócií. Novinka, známa pod názvom Reactions, bola už niekoľko mesiacov v testovacej fáze, no už čoskoro by mala byť sprístupnená pre všetkých používateľov.

Podľa magazínu Bloomberg Businessweek by mala byť dlho očakávaná funkcia sprístupnená v najbližších týždňoch. Hoci ide o zaujímavú novinku, užívateľský zážitok na sociálnej sieti sa aspoň zatiaľ veľmi nezmení. V mobilnej verzii siete budú nové spôsoby vyjadrenia emócií ukryté za tlačidlom Like a zobrazia sa iba po dlhom stlačení. Objaví sa tu päť reakcií, ktoré je možné vyjadriť – Love, Haha, Wow, Sad a Angry. Pôvodne mala byť k dipozícii aj emócia Yay, no Faecbook ju z finálnej verzie vyradil, pretože táto ikona vraj nebola všade na svete pochopená rovnako.

Ostane ale ďalších päť, pomocou ktorých budete môcť vyjadriť svoju emóciu na daný príspevok. Ide tak o skvelú náhradu za niekoľkoslovné komentáre, čo používanie Facebooku pravdepodbne zjednoduší a zároveň aj trochu spestrí. Uvidíme, aké budú názory verejnosti na tieto novinky. Facebook zrejme spravil dobre, že ich nebude agresívne propagovať, no možnosť bude k dispozícii pre všetkých, ktorí ju budú chcieť použiť.

Zdroj: Bloomberg via The Verge

Disqus Comments Loading...