Facebook vylepší zobrazovanie príspevkov, prednosť dostanú tie informatívnejšie

Najväčšia sociálna sieť Facebook chce znovu vylepšiť svoje služby. Tentokrát pôjde o úpravu algoritmu, ktorý by mal lepšie rozoznávať skutočne informatívne príspevky, ktoré sú aj relevantné. Dosiahnuť to chce úpravou svojho systému s názvom “ranking signal”. Ten poznáme pod vyskakovacím oknom, ktoré sa nás pýta na to, nakoľko bol článok informatívny a my ho môžeme ohodnotiť od 1 do 5.

Náš tip
Závislačíte na Instagrame alebo Facebooku? V tomto bare si s nimi ani neškrtnete

Keďže toto hodnotenie vykonávajú samotní používatelia v rámci programu Feed Quality Program, je rozumné, že informatívnejšie príspevky sa zobrazia vyššie na časovej osi. Vďaka tomu by sme po spustení Facebooku mali mať vždy na očiach práve tie príspevky, ktoré nám prinesú najviac nových informácií.

Samozrejme, do zoraďovania príspevkov vstupuje ešte množstvo ďalších faktorov, ako napríklad váš vzťah k majiteľovi statusu a váš postoj k podobným príspevkom. Ten vychádza z toho, či na takéto príspevky klikáte, komentujete alebo ich ďalej zdieľate. Výsledkom by mala byť ešte užitočnejšia časová os na sociálnej sieti, čo nikdy nie je na škodu.

Zdroj: engadget

Disqus Comments Loading...