Facebook príspevky je možné vkladať na vlastný web [NÁVOD]

Facebook je mocným nástrojom v rôznych záujmových oblastiach a skvelo slúži na získavanie informácií od iných používateľov, ktorých nasledujete. V súvislosti s týmto, Facebook pred nejakou dobou oznámil, že používatelia získajú možnosť vkladať (“embed”) príspevky z Facebooku aj mimo sociálnej siete, napríklad na vlastných stránkach. Touto funkcionalitou sa snaží vo väčšej miere podobať na Twitter.

Ako to však funguje ? Zoberme si napríklad prípad, že vy ako čitatelia chcete vložiť zaujímavý článok alebo status z našej Facebook skupiny do svojho blogu. Stačí ak navštívite našu stránku na Facebooku, vyberiete si jeden z článkov, v našom prípade sme vybrali predstavenie hry Asphalt 8 a stlačiť tlačidlo šíky v pravom hornom rohu, tak ako na obrázku.

 

Následne stlačiť tlačidlo “Embed Post”, čím sa zobrazí okno s kódom vyznačeným na obrázku, ktorý je možné skopírovať do kódu alebo editora článku na vašej internetovej stránke. Pod kódom je možné vidieť náhľad vkladaného príspevku.

Výsledok vloženia embed kódu na našu stránku môžete vidieť nižšie. Takéto zdieľanie však nefunguje na všetky príspevky z Facebooku. Tie totižto musia byť verejné, aby sa predišlo problémom, ktoré by mohli takto vzniknúť. Výhodou je, že tlačidlá sú aktívne a čitatelia vášho webu môžu dať príspevku like alebo zdieľať ho ďalej.

Zdroj: digitaltrends 

Disqus Comments Loading...