Facebook Messenger teraz umožní posielanie SMS správ

Aplikácia Facebook Messenger sa chce stať plnohodnotnou komunikačnou platformou. Aby sa tak ale mohlo stať, musíme Messenger používať na všetky druhy komunikácie. Zrejme aj preto teraz Facebook prináša staro-novú funkciu, ktorou je posielanie SMS správ priamo z prostredia aplikácie. Táto funkcia sa už v minulosti v Messengeri objavila, no zrejme nezožala veľký úspech. Teraz sa ale vracia a je veľmi pravdepodobné, že tu už zostane na dlhšie.

Po novom prináša Facebook Messenger kompletnú integráciu SMS, vďaka čomu bude možné posielanie zvukových nahrávok, nálepiek či polohy. V podstate tu tak nájdete všetko, čo by ste pri manipulácii s SMS správami potrebovali a možno aj niečo navyše. Facebook plánuje do Messengera priniesť reklamy, a tak je pochopiteľné, že sa snaží, aby sme túto aplikáciu používali čo najčastejšie. Hoci je užitočné vykonávať všetku textovú komunikáciu z prostredia jednej aplikácie, asi iba málo používateľov sa poteší tomu, keď ich pri písaní klasickej SMS budú otravovať reklamy.

Funkcia SMS správ zmizla z aplikácie Facebook Messenger v roku 2013, čo vtedy viacerých používateľov prekvapilo. Je možné, že vtedy na to používatelia jednoducho ešte neboli pripravení, no v priebehu troch rokov sa toho môže skutočne veľmi veľa zmeniť. Nová funkcia je dostupná v najnovšej verzii aplikácie, ktorú si môžete stiahnuť aj prostredníctvom widgetu nižšie. Je možné, že aktualizácia ešte nebude dostupná pre každého, a tak si na vyskúšanie novinky budete musieť možno počkať.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: Facebook via Android Authority

Disqus Comments Loading...