Facebook Home si môžete vyskúšať už teraz [DOWNLOAD]

Zdá sa, že používatelia Androidu nemusia čakať do oficiálne uvedenia Facebook Home na Google Play Store. Tento mal byť pre verejnosť a vybrané zariadenia dostupný od 12. apríla. Vďaka portálu MoDaCo, ktorý získal APK súbory beta verzie Facebook Home, si ho však môžete vyskúšať už teraz.

Facebook Home je nová rodina aplikácií sociálnej siete Facebook, ktorá pozostáva z vlastného launchera a nových verzií Messengera, či natívnej aplikácie Facebook. Novinka prináša zaujímavý spôsob integrácie Facebooku do operačného systému Android, ktorý sa po nainštalovaní premení na prostredie s novou obrazovkou nazývanou Cover Feed. Na nej sa zobrazujú aktuálne novinky a statusy priateľov z tejto sociálnej siete, ktoré môžete jednoducho komentovať a lajkovať. Facebook Home však obsahuje aj vlastné menu s aplikáciami a novú funkciu Chat Heads, ktorá uľahčuje chatovanie. Táto však zatiaľ v uniknutej beta verzii nefunguje.

MojAndroid.sk TIP: 

Facebook Home od MoDaCa pozostáva z troch samostatných APK pre Facebook, Launcher a Messenger. Pre funkčný Facebook Home je nutné nainštalovať všetky tri. Pred začatím odporúčame odinštalovať aplikáciu Facebook z vášho zariadenia.

Hoci spoločnosť pri predstavení informovala o kompatibilite Facebook Home len s niektorými smartfónmi, zdá sa, že uniknutá verzia nemá problémy fungovať aj na iných zariadeniach, vrátane tabletov. Jedinou podmienkou je maximálne rozlíšenie displeja, ktoré by nemalo presiahnuť hodnotu 1280×768 pixelov. Facebook Home sme v krátkosti otestovali na redakčnom Nexuse 4, na ktorom okrem notifikácií a spomínanej funkcie Chat Heads fungoval bez problémov. Keďže ide ale o beta verziu, môže byť nestabilný a obsahovať ďalšie nami nezistené chyby. Trojicu APK súborov potrebných pre spustenie Facebook Home stiahnete na stránkach MoDaCa alebo prostredníctvom nižšie uvedených odkazov. Inštaláciu robíte na vlastné riziko.

–>  Facebook aplikácia <–

–> Messenger <–

–> Home Launcher <–

Disqus Comments Loading...