MojAndroid

Facebook dnes na tlačovej konferencii v Merlo Park, Californii, predstavil rodinu nových aplikácií a launcher, ktoré spravia z vášho Androidu sociálnejšie a na ľudí viac zamerané zariadenie. Facebook Home prináša do vášho Androidu úplne nový spôsob interakcie s aplikáciami a správami. Hlavnou zmenou prešla uzamykacia obrazovka, ktorá zobrazuje obsah zo sociálnej siete Facebook. Na obrazovke tak uvidíte aktuálne statusy s pozadím fotografií kontaktov, ku ktorým  môžete jednoducho dvojitým kliknutím pridať like alebo komentár. Facebook túto funkciu nazýva Cover Feed, ktorý zároveň slúži aj ku zobrazeniu prichádzajúcich správ a jednoduchej interakcii s nimi.

F1

Ovládanie je podobne ako pri operačnom systéme Ubuntu pre smartfóny. Pomocou gest môžete z uzamykacej obrazovky alebo priamo z plochy Facebook Home pristupovať ku svojim aplikáciam, posledným spustením aplikáciam alebo k správam. Úplnou novinkou je spôsob chatovania s Facebook kontaktami prostredníctvom tzv. “Chathead” správ. Pri prichádzajúcej správe sa nezobrazí notifikácia v notifikačnej lište tak ako to poznáme pri Androide. Namiesto toho sa vo zvolenej časti obrazovky zobrazí ikona kontaktu, vďaka ktorej je možné odpisovať na prichádzajúce správy bez toho, aby ste sa museli prepínať do inej aplikácie. Konverzáciu môžete jednoducho zrušiť presunutím Chatheadu do spodnej časti obrazovky.

F21

f6

Keďže ide o samostatný launcher, nechýba mu ani vlastné menu s aplikáciami, ktoré môžete spustiť kliknutím na ikonu s vašou profilovou fotografiou v spodnej časti Cover Feedu. Pridávať môžete svoje obľúbené a najčastejšie používané aplikácie. Zoznam všetkých nainštalovaných aplikácií sa zobrazí pri posune úplne doľava.

4f f3

Facebook Home má byť pre vybrané smartfóny, ako napríklad Galaxy S4, Galaxy S III, Galaxy Note II, HTC One X, One X+, dostupný od 12. apríla na Google Play. Neskôr sa bude dať nainštalovať aj na ďalšie smartfóny, ktorých verzia Androidu však musí byť minimálne 4.0 Ice Cream Sandwich. Facebook chce neskôr pridať aj podporu pre tablety. Video z predstavenia Facebook Home, na ktorom sú demonštrované všetky nové funkcie si môžete pozrieť nižšie.

4.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+