Excel pre Android umožní vytvoriť tabuľky zo zachytených fotografií

Microsoft Office Excel je okrem počítačov už dlhší čas dostupný aj pre všetky Android smartfóny. Tvorca sa snaží udržať si svojich používateľov tým, že do aplikácie pridáva zaujímavé funkcie. Jednou z nich je aj najnovšia možnosť odfotiť si tabuľku, ktorá sa automaticky prepíše do elektronickej podoby.

Nie je to prvá chytrá aplikácia od Microsoftu

Excel je viacej využívaný hlavne na počítači. To však neznamená, že nie je praktický aj v telefóne. Microsoft ho už čoskoro obohatí o nové vylepšenie, čím sa Excel stane ešte chytrejším. No nebude prvým šikovným výtvorom na smartfón od spoločnosti.

Už v roku 2014, za čias neslávne známeho projektu Windows Phone, bola pre tento neúspechom charakteristický operačný systém predstavená aplikácia Office Lens. Z vášho mobilu dokázala spraviť inteligentný skener do vrecka. Postupom sa Lens dostal aj do Androidu a iOS, nakoniec sa predsa zachoval len v týchto dvoch operačných systémoch.

Office Lens bol predstavený už v roku 2014 pre operačný systém Windows Phone

Zvládne aj nakreslenú tabuľku

Nová funkcia, ktorá určite pridá Excelu na praktickosti, sa nazýva Data From Picture (vo voľnom preklade “údaje z obrázku”). Dokáže oskenovať fyzickú tabuľku, vytlačenú alebo nakreslenú a premeniť ju na tabuľku v Exceli. Samozrejme sa dá neskôr tabuľka upraviť, či doplniť.

Microsoft tvrdí, že funkcia sa v aplikácií objaví “už čoskoro”. Páčilo by sa vám takéto niečo aj v Tabuľkách Google, alebo používate Excel? Zanechajte nám svoj názor v diskusii.

Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma

Ďalšie články k téme:

Náš tip
Aplikácia To-Do od Microsoftu dostáva praktický update

Náš tip
VIDEOblog: NAJlepšie aplikácie, ako ich nepoznáte. Aplikácie Microsoft Word, Excel a PowerPoint
Disqus Comments Loading...