Slovenská pošta: Za balíky z Číny už nebudete platiť clo, na svete je nová dohoda

Zdroj: Posta.sk

Dobrá správa pre tých, ktorí radi objednávajú z čínskych e-shopov. Clo už na Slovensku za objednávky platiť nebudeme.

Portál živé.aktuality.sk teraz informoval o tom, že na svete je dohoda, a to konkrétne medzi Českou poštou a e-shopmi Aliexpress a Wish. Zákazníkovi pošle rovno zdanený výrobok a príjemca už nemusí platiť žiadny poplatok za colné konanie.

Žiadne poplatky za clo pri objednávkach z Číny

Slovenská pošta s tou českou podpísala dohodu, aby slovenskí klienti mohli z týchto e-shopov nakupovať rýchlejšie, pohodlnejšie a lacnejšie. Vedúca odboru komunikácie a marketingu Slovenskej pošty, Jana Lukáčová, sa pre živé.sk vyjadrila nasledovne:

„Zásielky, ktoré budú na Slovensko prichádzať na základe tejto dohody, pôjdu priamo do prepravy k adresátom. Slovenská pošta tak zníži množstvo zásielok, ktoré by vyžadovali manipuláciu na colno-deklaračnom oddelení“

Klienti vďaka tomu budú môcť z týchto obľúbených internetových obchodov opäť objednávať tovar bez ďalších poplatkov, a zároveň naň nebudú čakať tak dlho. Veľké čínske e-shopy tento problém zvyknú riešiť aj tým, že tovar naskladnia v európskych skladoch. Sklady sú napríklad v Španielsku, Nemecku, Poľsku či v Českej republike. Objednávka z európskeho skladu zvykne doraziť už do jedného týždňa, samozrejme bez nutnosti platiť clo a DPH.

Podľa Slovenskej pošty až 90 percent zásielok, ktoré sú objednané z ázijských krajín na Slovensko, pochádza práve z týchto dvoch e-shopov, s ktorými sa teraz dohodla.

Náš tip
Váš Android nemá podľa Apple takmer žiadnu hodnotu. Toto sú ceny, za ktoré vykupuje jednotlivé modely
Disqus Comments Loading...