Google Chrome: Takto aktivujete prvky nového Material You

AndroidPolice.com

Spoločnosť Google minulý týždeň na konferencii Google I/O 2021 predstavila úplne nový dizajn pre systém Android 12. Jeho názov je Material You a využíva humanistické princípy, ako sú pastelové farebné palety a kreatívne tvary. Podľa portálu AndroidPolice si ho už teraz môžete aktivovať v prehliadači Google Chrome pre Android.

Ako aktivovať nový dizajn v Google Chrome 90 pre Android?

Google má v úmysle uplatniť svoj nový dizajn od budúceho roka vo väčšine svojich služieb a aplikáciách. V prípade prehliadača Google Chrome pre Android sú už niektoré jeho prvky dostupné. Aspoň teda neoficiálne. Portál AndroidPolice našiel jeho jemný prvok vo verzii Google Chrome 90 v kontextovej ponuke.

Naznačuje to, že čoskoro by sa mohol Chrome dočkať aj oficiálneho faceliftu. Už teraz si môžete nový dizajn vyskúšať skopírovaním nasledujúcej URL adresy do stavového riadka Chrome.

chrome://flags/#theme-refactor-android

V zobrazenej ponuke vyberte možnosť Povolené a potom klepnite na tlačidlo reštartovania v dolnej časti. Po opätovnom spustení prehliadača Chrome ho budete musieť ešte raz reštartovať. Nový dizajn je vidieť po stlačení tlačidla kontextovej ponuky vpravo hore v prehliadači Chrome.

Nový dizajn vyzerá prirodzenejšie a menej odstrašujúco

Namiesto ostrých hrán bude mať kontextová ponuka zaoblené rohy. Dizajn je esteticky príjemnejší a dlhá ponuka položiek v ponuke prehliadača môže pôsobiť menej odstrašujúco. Portál AndroidPolice pripomína, že nový dizajnový prvok nemusí fungovať na starších zariadeniach so starším Androidom.

Google Chrome starý dizajn | Foto: AndroidPolice.com
Google Chrome nový dizajn | Foto: AndroidPolice.com

Dá sa predpokladať, že do nového estetickejšieho dizajnu Material You bude prehliadač Chrome prevedený v stabilnej verzii už v blízkej dobe. S novým dizajnom Android 12 by tak mal ladiť hneď pri oficiálnom uvedení novej verzie systému pre smartfóny Google Pixel na prelome augusta a septembra.

Developer: Google LLC
Price: Free
Náš tip
Blíži sa termín na určenie pravidiel pre Facebook a spol. ako majú platiť za obsah
Disqus Comments Loading...