Robot Zenbo od ASUS-u sa postará o deti a pomôže s varením

Spoločnosť ASUS to na výstave Computex skutočne rozbalila. Predstavila nové telefóny z radu ASUS ZenFone 3, nové tablety, počítače a aj vlastný headset s VR. Tu sa ale predstavenia noviniek nekončili a výrobca ukázal aj svojho inteligentného robota pre domácnosti. Novinka nesie označenie Zenbo a na rozdiel od hlasových asistentov konkurencie ide o humanoidného robota, ktorý sa dokáže pohybovať po domácnosti a vykonávať rôzne činnosti.

Robot je roztomilý rodinný priateľ a tak sa ho snaží aj spoločnosť profilovať. Dokáže sa nezávisle pohybovať po domácnosti, rozoznávať tváre, hrať sa s deťmi rôzne hry, čítať príbehy, vyhľadávať informácie na webe, asistovať s receptami, zhotovovať fotografie, uskutočňovať hlasové telefonáty a spravovať zariadenia inteligentnej domácnosti a Internetu vecí. Ovládaný je pritom hlasom, takže ide o skutočného asistenta do domácnosti, ktorý pôsobí priam futuristicky.

Podobné roboty už chvíľu existujú, no nie sú veľmi rozšírené. To by mal zmeniť práve Zenbo, ktorý by sa mal predávať za 599 USD, čo v tomto prípade skutočne nie je abnormálna cena. Spoločnosť ASUS si od robota veľa sľubuje a očakáva, že Zenbo bude začiatkom novej éry. K dispozícii zatiaľ nemáme ďalšie informácie o dostupnosti robota, no bude skutočne zaujímavé vidieť, ako si bude počíňať v domácnostiach náročných používateľov.

Zdroj: Cnet, Zenbo

Disqus Comments Loading...