Archos predstavil lacné okuliare s virtuálnou realitou

Jedným z aktuálnych trendov v technologickom priemysle sú okuliare s virtuálnou realitou. Priekopníkom v tomto smere je zariadenie Oculus Rift, ktoré je vo svete možno aj najznámejšie. Ako to už v 21. storočí býva, po zrealizovaní unikátneho nápadu sa objaví množstvo podobných zariadení, ktoré sa snažia konkurovať originálnemu riešeniu. Do sveta virtuálnej reality vstúpil prednedávnom aj Samsung a teraz sa v rovnakom segmente trhu snaží presadiť aj výrobca Archos.

Novinka ponesie názov Archos VR Glasses a výrobca udáva, že zariadenie bude pracovať s drvivou väčšinou všetkých smartfónov s operačným systémom Android, iOS aj Windows Phone. Okrem toho ale zaujmú nové okuliare aj neskutočne nízkou cenovkou, keď by na trh mali prísť v novembri za cenu iba 29,99 USD. To je naozaj neskutočne nízka cenovka a vďaka kompatibilite s množstvom zariadení má novinka potenciál stať sa populárnou medzi mnohými užívateľmi.

Zariadenie bude fungovať tak, že doň vložíte smartfón. Výrobca uvádza, že smartfón môže mať maximálnu uhlopriečku displeja 6″, pričom pre ten pravý zážitok by ste mali použiť zariadenie aspoň s 5-palcovým Full HD displejom a štvorjadrovým procesorom. Samozrejme, pre správne fungovanie je nutné, aby použité zariadenie obsahovalo senzory pohybu akcelerometer a gyroskop. Tie sú však súčasťou väčšiny nových zariadení, a tak by s touto požiadavkou nemal byť problém. Podobnú technológiu využíva aj Samsung so svojimi okuliarmi Samsung Gear VR, no Archos zaujme naozaj extrémne nízkou cenovkou. Uvidíme, aká bude reálna dostupnosť nového zariadenia a či ho bude možné zohnať aj na Slovensku.

Zdroj: Archos via Android Central

Disqus Comments Loading...