Na akú značku presedlajú používatelia LG? Nalákať ich chce Apple

LG Velvet | Zdroj: LG.com

Po odchode juhokórejského technologického giganta LG z trhu so smartfónmi ostalo v jeho domovskej krajine veľa používateľov, ktorí budú musieť presedlať na smartfóny od iného výrobcu. Veľký potenciál tu má Samsung, čoho si je vedomá aj jej konkurenčná spoločnosť Apple. Podľa portálu The Korea Herald si Apple v spolupráci s troma kórejskými mobilnými operátormi pripravil výmenný program pre zákazníkov spoločnosti LG.

Používatelia LG smartfónov dostanú 110 € príspevok na nový iPhone

Zapojiť sa môžu majitelia smartfónov LG s podporou 4G a 5G, ktoré sú aspoň mesiac staré. Operátor následne používateľom vyplatí 150 000 wonov, čo je v prepočte asi 110 eur. Tie môžu použiť na kúpu modelov Apple iPhone 12 alebo iPhone 12 mini.

Výmenný program bol spustený v piatok a potrvá až do 25. septembra.

Apple iPhone 12 | Foto: Redakcia

Apple sa zúfalo snaží získať nových zákazníkov v Južnej Kórei, kde dominuje Samsung

Spoločnosť Apple spustila takýto program na juhokórejskom trhu po prvýkrát. Avšak nových zákazníkov sa v tejto krajine pokúšala získať už skôr, pri predstavení modelov s podporou 5G siete. Vo februári taktiež otvorila svoj druhý Apple Store v krajine.

A prečo práve Južná Kórea? Jej konkurent, Samsung, tu má podľa analytickej spoločnosti Counterpoint Research až 65 % podiel na trhu so smartfónmi. Druhý nasleduje Apple s 21 % podielom a tretí je LG s 13 %. Je tak pravdepodobné, že používatelia LG smartfónov by ich vymenili za telefóny od Samsungu, čo Apple samozrejme nechce a snaží sa týchto používateľov prilákať k sebe.

Náš tip
Najlepšie televízory LG pre rok 2021: Toto sú najlákavejšie modely
Disqus Comments Loading...