Aplikácia “Na houby” prináša optické rozpoznávanie húb

Patríte k vášnivým fanúšikom zberu húb? Staré atlasy húb vás už omrzeli? V tom prípade je rozhodne potrebné siahnuť po šikovnej Android aplikácii z Obchodu Play. Jednou z nich je aj aplikácia z dielne vývojárov Vocom. Nesie názov “Na houby,” a ponúka oveľa viac ako len štandardný atlas húb s ilustráciami.

Náš tip
TOP Android aplikácie týždňa | 24. týždeň 2017

Aplikácia “Na houby” ponúka v rámci podrobného atlasu až 210 rôznych druhov húb a to navyše s podrobnými popismi a tiež kvalitnými fotografiami. Nájdete tu rovnako aj kľúč k určeniu druhu podľa vonkajších znakov húb. Nechýba zoznam s informáciami o tom, či je práve daný druh napríklad jedlou hubou, nejedlou hubou alebo jedovatou hubou.

Jedinečnou funkciou v rámci aplikácie je optické rozpoznávanie húb. Stačí namieriť objektív fotoaparátu a aplikácia vám vyhodnotí o aký druh ide. Vy si následne môžete o danom druhu prečítať informácie v rámci aplikácie a následne sa rozhodnúť, či o daný druh máte alebo nemáte záujem. Vývojári sa odvolávajú na využívanie neurónových sietí práve pri funkcionalite optického rozpoznávania húb.

Náš tip
Google v obchode Play vyberá najlepšie aplikácie. V sekcii Android Excellence

Aplikácia “Na houby” je dostupná na stiahnutie zadarmo v Obchode Play. V rámci aplikácie sa však vyskytujú mikrotransakcie v podobe in-app nákupov. Patríte medzi vášnivých hubárov? Využili by ste túto aplikáciu v teréne? Vaše postrehy nám môžete napísať do diskusie pod článkom.

Verzia: 22
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 22
Aktuálna cena: Zdarma
Disqus Comments Loading...