Android N možno prinesie radikálnu zmenu v menu s nastaveniami

Nová verzia operačného systému Android sľubuje pomerne veľké zmeny. Už sme vás informovali o tom, že zo systému možno nadobro zmizne menu s aplikáciami. Teraz sa objavili nové informácie, ktoré naznačujú aj veľké zmeny v menu s nastaveniami. Informácie sú odvodené zo screenshotu systému, ktorý pochádza priamo z príspevku na blogu spoločnosti Google.

Ten totiž zobrazuje nastavenia pripojenia k Bluetooth, no to nie je tá zaujímavá časť. Tou je tlačidlo menu v ľavom hornom rohu, ktoré indikuje, že sa tu ukrýva výsuvné menu. Nie je zrejmé, čo tu nájdeme, no naznačuje to skutočne prevratné zmeny v nastaveniach systému. Je možné, že tu uvidíme podobné nastavenia, alebo toto výsuvné menu úplne nahradí základné zobrazenie nastavení. Takmer s istotou môžeme povedať, že nejde iba o minimálnu estetickú zmenu, keďže na obrázku je vidieť aj menu s tromi bodkami v pravom hornom rohu, ktoré zrejme ukrýva tie možnosti, na ktoré sme zvyknutí.

Detaily zatiaľ ešte známe nie sú, no už teraz sa tešíme na to, čo si pre nás spoločnosť Google pripravila. Nastavenia systému môžu totiž stále pôsobiť trochu neprehľadne a ak sa v nich ešte nevyznáte, zoznámenie s nimi nemusí byť úplne pohodlné. Uvidíme, či sa táto novinka vôbec dostane do niektorej z verejných verzií nového systému, no chválime, že Google myslí aj na tieto detaily a vylepšuje aj tieto časti systému.

Zdroj: Android Police via Phandroid

Disqus Comments Loading...