Najlepšie klávesnice pre operačný systém Android | Tipy redakcie

Operačný systém Android dáva používateľom voľnosť. Ak je nejaká aplikácia či softvérová súčasť systému, ktorá sa vám nepáči, jednoducho si viete nainštalovať alternatívu. To platí aj v prípade klávesnice. Každý smartfón má už nejakú klávesnicu od výroby predinštalovanú. Tie, ktoré prichádzajú s čistým Androidom sa väčšinou spoliehajú na riešenie od Googlu s názvom Gboard. Samsungy ponúkajú vlastnú klávesnicu, Huawei má tiež vlastnú a podobne. Trh je v tomto smere rôznorodý. V prípade, že vám tá predinštalovaná nevyhovuje, z Google Play si za pár sekúnd stiahnete svoju obľúbenú. Toto je zoznam najlepších klávesníc pre Android podľa redakcie.

TouchPal

Obľúbená a, samozrejme, veľmi kvalitná alternatíva k predinštalovaným klávesniciam. Ponúka všetky dôležité a trendové funkcie. Zmeniť si môžete jej dizajn. K dispozícii je množstvo tém a určite si vyberie každý. Nechýba ani automatická oprava textu či prediktívne písanie. Obsahuje viac ako 300 rôznych emoji či GIF obrázkov. Samozrejmosťou je podpora písania v slovenskom jazyku aj s diakritikou.

SwiftKey

Klávesnica, ktorá momentálne stavia na pevnom základe a vysokej obľúbenosti používateľov. Bola jednou z prvých, ktoré ponúkli funkciu písania ťahom. Jedná sa o kvalitnú aplikáciu s množstvom nastavení. Zmeniť si môžete dizajn klávesnice, nastaviť jej veľkosť či rozloženie kláves. Nechýbajú ani podrobné nastavenia správania a zmeniť tu môžete prakticky všetko. Klávesnica sa navyše učí. Čím viac slov napíšete, tým rýchlejšie budete písať. Slová si dokáže zapamätať a následne vám ich ponúkne. Vy tak píšete rýchlejšie a efektívnejšie. Nechýba ani kontrola pravopisu, nastaviť si môžete automatické veľké písmená po bodke a omnoho viac.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Gboard – Klávesnica Google

Ako už názov napovedá, jedná sa o klávesnicu priamo od spoločnosti Google. V zariadeniach s čistým Androidom je predinštalovaná, no môžete si ju stiahnuť aj do toho svojho. Základom je čistý dizajn, ktorý sa nesie v aktuálnom Material Design. Klávesnici nechýbajú všetky dôležité nastavenia. Samozrejme, podporuje aj slovenský jazyk a píše sa na nej veľmi dobre. K dispozícii je viacero zaujímavých tém, pomocou ktorých môžete dizajn klávesnice Gboard oživiť.  Text môžete zadávať aj hlasom a nechýba ani písanie ťahom.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Cheetah

Ďalšia kvalitná klávesnica do partie. Ponúka množstvo funkcií. Písanie s ňou bude rýchlejšie, efektívnejšie a presnejšie. Nechýbajú ani Emoji, GIFy a rôzne nálepky, ktoré urobia vaše písanie zábavnejším. K dispozícii je aj viacero vydarených tém.

Verzia: 4.39.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 4.39.0
Aktuálna cena: Zdarma

Máte aj vy tip na kvalitnú aplikáciu pre Android? Neváhajte a dajte nám o nej vedieť buď v komentároch pod článkom alebo vyplnením formulára nižšie.

Disqus Comments Loading...