Android hry aj na Windowse? Google chystá novinku

9to5Google.com

Kým Amazon v spolupráci s Microsoftom chystajú podporu Android aplikácií v systéme Windows 11, Google budúci rok prinesie možnosť zahrať si na počítači vybrané hry vytvorené pre Android. Novinku priniesol portál Android Authority.

Prvá zmienka o tom, že Google na novinke pracuje, sa objavila začiatkom tohto roka v dokumente zo súdneho procesu spoločností Apple a Epic. 70-stranový dokument z októbra 2020 podľa portálu The Verge opísal ambiciózne ciele Googlu dostať hry pre Android na Windows už v roku 2022. Zdá sa, že zatiaľ sa spoločnosti darí držať časového plánu a časť svojej vízie teraz oficiálne predstavila svetu.

Tie najlepšie Android hry si už budúci rok zahráte aj na počítači

Google v prvom rade upozornil, že novinka nie je výsledkom partnerstva so spoločnosťou Microsoft. Pôjde o samostatnú aplikáciu, ktorú bude nutné do počítača nainštalovať a podporované budú zariadenia so systémom Windows 10 alebo novším. Hry budú sprostredkované cez platformu Hry Google Play, pričom uložené údaje v hrách sa budú synchronizovať medzi zariadeniami. Z tohto tvrdenia vyplýva, že pred používaním aplikácie sa budete musieť prihlásiť do svojho účtu Google.

Zatiaľ nie je známe, ktoré tituly budú v aplikácii dostupné. Google však pri jej predstavení spomenul „výber tých najlepších hier pre Android”, takže zjavne bude ich počet minimálne zo začiatku obmedzený.

Spoločnosť viac detailov bohužiaľ neodhalila. Vo vzduchu teda visí veľa nezodpovedaných otázok, vrátane toho, aké bude mať aplikácia hardvérové požiadavky, či pôjde o emulátor alebo ako budú na Windowse fungovať hry vytvorené špeciálne pre smartfóny (napríklad Pokémon Go).

Náš tip
Tento rok používatelia minuli na hry a aplikácie 133 miliárd dolárov
Disqus Comments Loading...