Obedná prestávka: Last Defender – tower defense na iný spôsob

Na našej stránke zvykneme relatívne často písať o tzv. tower defense hrách, keďže sa jedná o celkom obľúbený a rozšírený žáner. Naposledy sme vás informovali o hre Kingdom Rush, ktorej sme dokonca venovali celú recenziu. Dnes si priblížime hru, ktorá by sa tiež mohla nazývať tower defense, od klasických hier tohto žánru sa však líši.

V hre Last Defender ste v úlohe posledného obrancu mesta, všetci ostatní bojovníci padli a zostali ste len vy, aby ste ubránili svoju rodinu, ľudí a svoj holý život pred nepriateľmi. Tými sú orkovia a zombie, ktorí sa snažia dobyť vaše mesto (resp. autori uvádzajú, že sú to zombie, v skutočnosti vyzerajú ako „čistokrvní“ kostlivci:-)

Nepriatelia prichádzajú z pravej strany, niektorí dokonca prilietajú na balónoch, vaša postava stojí na veži na ľavom okraji obrazovky. Na obranu máte k dispozícii luk, pušku a obrovské kamene, ktoré sa dajú z veže zhodiť na nepriateľov. Bohužiaľ, obnovenie každej zbrane po použití istý čas trvá. Zatiaľ čo luk je pripravený na opätovné použitie takmer okamžite, u pušky to trvá dlhšie a u kameňov ešte viac, takže ich treba používať s rozmyslom a uvážlivo. V krajných situáciách pomôže ikona s presýpacími hodinami pod ikonami zbraní, ktorá ich obnovovanie o podstatný čas skráti. K dispozícii máte aj pasce, ktoré môžete nastražiť v smere príchodu nepriateľov a vo vyšších leveloch sa dá privolať aj ohnivý drak a kamenný muž, ktorí vám pomôžu.

Hra obsahuje tri stupne obtiažnosti a 50 rozličných levelov. Obtiažnosť je nastavená správne a hra nie je ani príliš ľahká, ani veľmi ťažká. Grafika a animácie zodpovedajú žánru hry a vyzdvihnúť musíme hlavne dramatickú hudbu, ktorá skvele podfarbuje atmosféru. Ovládanie je jednoduché, kliknutím na niektorú z ikon sa vyberie zbraň, alebo pasca, kliknutím na nepriateľa vystrelíte jeho smerom. Zostáva dodať, že hra je zadarmo, bez mikrotransakcií a reklamy sa počas hrania nezobrazujú.

Disqus Comments Loading...