Toto je zoznam nových aplikácií, ktoré pribudli do Android Auto

Android Auto je jedným z projektov spoločnosti Google, ktorý sa ukázal ako zmysluplný a získava si vo svete stále väčšiu obľubu. Jeho podpora medzi automobilkami každým mesiacom stúpa a od decembra je už oficiálne dostupný aj na Slovensku. Portál AutoEvolution teraz informuje o nových aplikáciach, ktoré ho podporujú.

Android Auto podporuje nové navigácie tretích strán

Asi najprekvapivejšou pridanou aplikáciou je navigačný softvér T Map. Dlhú dobu boli jedinou oficiálne povolenou navigáciou v Android Auto Google Mapy. Je to znamením, že sa v Android Auto postupne objavia aj ďalšie navigačné aplikácie tretích strán, ako je napríklad slovenský Sygic. Aplikácia T Map bola vytvorená juhokórejským mobilným operátorom SK Telecom a momentálne je vo fáze beta testovania. Kedy bude prístupná širšej verejnosti zatiaľ nebolo potvrdené.

Ďalšou aplikáciou pre navigáciu v Android Auto je 2GIS, ktorý je nástrojom pre vyhľadávanie špecifických adries bez nutnosti internetového pripojenia. Podobne ako Google Mapy ponúka offline mapové podklady a dokonca chce používateľov lákať na podrobné 3D mapy viac ako 200 svetových miest. Navigácia v nich by vďaka tomu mala byť nielen detailnejšia ale aj grafický atraktívnejšia.

Aplikácie PlugShare poteší majiteľov elektromobilov

Treťou aplikáciou je PlugShare. Táto aplikácia slúži na rýchle vyhľadávanie nabíjacích EV staníc pre elektromobily. V jej databáze sú nabíjacie stanice v Severnej Amerike, Európe, Austrálii a na Novom Zélande. Sú medzi nimi nielen stanice amerických značiek Tesla SuperCharger, Blink, ChargePoint, Webasto alebo SemaConnect, ale aj európske riešenia od spoločnosti innogy, Inonity, Enel, Polar a Clever.

Používateľ si vo vyhľadávaní vyberie stanicu a aplikácia ho následne presmeruje do navigácii ako sú Google Mapy alebo Waze, ktoré ho k nej dovedú. Podobne ako T Map je ale PlugShare stále len vo fáze beta testovania. V stabilnej verzii bude dostupná pravdepodobne až začiatkom budúceho roku.

Náš tip
Seznam.cz upozorňuje na konšpiračné weby. Veria im aj Slováci
Disqus Comments Loading...