Cat Notes – prehľadná aplikácia na rýchle poznámky členené do kategórií

Aplikácií, ktoré umožňujú vytvárať v mobile rôzne poznámky a ukladať ich do kalendára, je v Google Play nepreberné množstvo a ťažko v tomto smere vymyslieť niečo nové. Českí vývojári Kreatur sa však o niečo podobné pokúsili a svetlo sveta uzrela zaujímavá aplikácia, ktorá poskytuje možnosť rýchleho vytvárania poznámok a ich členenia do prehľadných kategórií.

Ako uvádzajú sami autori, pri návrhu aplikácie sa snažili, aby sa dala jednoducho ovládať a nebola príliš zložitá, keďže vychádzali z predpokladu, že vo väčšine prípadov si ľudia potrebujú do mobilu uložiť len jednoduché poznámky. Kládli tiež dôraz na rýchlosť ovládania, nakoľko do mobilu si veľakrát píšeme poznámky v časovom strese.

Hlavným zámerom však bolo umožniť poznámky členiť do prehľadných kategórií. Z toho vychádza aj jej názov, Cat Notes – CATegorized NOTES.  Kategórií je v aplikácii desať a nájdeme medzi nimi všetky podstatné oblasti – domov, práca, stretnutia, nákupy, financie, cestovanie, narodeniny, atď. Po spustení aplikácie je možné rovno začať písať poznámku, pričom namiesto potvrdzovacieho tlačidla sa používajú priamo tlačidlá s jednotlivými kategóriami. Je to veľmi praktické a šetrí sa tým jedno kliknutie a tým aj čas. Vytvorené poznámky je možné editovať, odfajknúť ich ako splnené, či im priradiť čas a dátum ich začiatku a konca. Všetky poznámky sa prehľadne členia pod ikonami, pričom je možné zobraziť všetky, alebo iba tie z jednej kategórie. Nechýba ani možnosť radiť poznámky podľa dátumu udalosti, alebo dátumu pridania.

Aplikácia má pekný farebný dizajn, čo oceňujeme. Nie každému sa páči strohý holo dizajn a Cat Notes ponúka alternatívu – výrazné farebné ikony, ktoré sú podľa nás oveľa prehľadnejšie, príjemnejšie na pohľad a pôsobia sympatickým dojmom. Cat Notes má však ešte niekoľko výhod, ktoré by mali byť uvedené. Je zadarmo, neexistuje jej platená verzia a pri inštalácii nevyžaduje žiadne oprávnenia, čo je v dnešnej dobe pozoruhodné. Navyše ani nezobrazuje reklamy, takže celá plocha displeja je využitá pre potreby aplikácie. K dispozícii je aj widget, ktorý dokáže zobraziť blížiace sa udalosti priamo na domovskej obrazovke.

Aplikácia na vytváranie poznámok Cat Notes na nás zapôsobila veľmi príjemným dojmom. Po otestovaní môžeme prehlásiť, že je presne taká, ako uvádzajú autori, teda prehľadná, s rýchlym a intuitívnym ovládaním a prehľadným členením do kategórií. Všetky funkcie aplikácie fungujú tak, ako majú a nenašli sme v nej žiadnu chybu, alebo nedostatok. Ak hľadáte jednoduchú a spoľahlivú aplikáciu na vytváranie poznámok a nepotrebujete programy s množstvom nadbytočných funkcií, Cat Notes vám jednoznačne odporúčame.

Verzia: 1.2
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.2
Aktuálna cena: Zdarma
Disqus Comments Loading...