Android 15 prinesie funkciu, ktorá z neho spraví efektívny ovládač Smart Home

Zdroj: ChatGPT

Smart domácnosť sa už aj na Slovensku stáva bežným štandardom. Veľa Slovákov si za posledné roky zvyklo ovládať osvetlenie, kúrenie, klimatizáciu alebo multimediálny systém v domácnosti cez smartfón alebo hlasom. Pripravovaný systém Android 15 chce podľa portálu AndroidPolice posunúť tieto možnosti ešte ďalej.

Android 15 urobí zo smartfónu smart hub

Konkrétne by mal Android 15 uľahčiť ovládanie smart zariadení v domácnosti na vašom smartfóne a tablete pomocou nového ovládacieho šetriča obrazovky. Vo vývojárskej verzii Android 15 Developer Preview 2 a beta verzii Android 14 QPR3 Beta 2.1 ho odhalil známy leaker Mishaal Rahman pod položkou „Home Controls“.

Odhalený šetrič obrazovky v systéme Android 15 | Zdroj: AndroidPolice.com

Po aktivácii šetriča obrazovky sa zobrazí tabuľa s dlaždičkami rozhrania Google Home. Zo smartfónu tak po jeho uložení do dock-u môže Android 15 urobiť tzv. Smart Hub pre zariadenia v domácnosti. Ešte lepšiu využiteľnosť by to však mohlo mať v spojení s tabletmi (ako aj Google Pixel Tablet), ktoré ponúkajú väčší displej, a tým aj väčšiu plochu pre dlaždice rozhrania Google Home.

Google Pixel tablet ako Smart Hub | Zdroj: AndroidPolcie.com

Z tabletu by sa tak mohol okamžite stať smart displej. Rozhranie šetriča je podľa leakera optimalizované tak, aby používateľ nemusel pre rozsvietenie svetiel, zvýšenie teploty v domácnosti alebo stíšenie reproduktorov urobiť veľa pohybov prstom. Momentálne však funguje len s ekosystémom spoločnosti Google a nie produktami tretích strán. Treba si uvedomiť, že ide o vývojársku verziu systému Android 15. Dá sa tak predpokladať, že podpora tretích strán pribudne aj v stabilnej verzii systému.

Náš tip
Galaxy AI ponúka okamžité vyhľadávanie čohokoľvek. Stačí to zakrúžkovať na displeji
Disqus Comments Loading...