Android 11 trápi nepríjemný problém, rozhranie prekrýva časť obrazovky

Android 11 vo verzii pre vývojárov.

Najnovšia verzia mobilného operačného systému, Android 11, zápasí s viacerými drobnými nedostatkami, ale aj s veľmi nepríjemným problémom. Ten sa týka primárne hier, no v praxi zasahuje všetky aplikácie, ktoré používajú režim celej obrazovky. Na tému upozornil portál portál AndroidPolice.

V skratke ide o to, že systémové rozhranie pri spustení aplikácie v režime celej obrazovky neprechádza do úzadia. Namiesto toho sa stále drží v popredí, ako keby bolo pevne uzamknuté na svojom mieste. Kvôli tomu jednoducho zaberá časť obrazovky a prekrýva niektoré prvky spustenej aplikácie či dokonca prehrávaného videa.

Týkať sa to má hornej lišty, ako aj navigačného panela na spodku obrazovky. Okrem toho, že to vizuálne kazí celkový dojem, v niektorých prípadoch systémové prvky priamo prekrývajú tie aplikačné. Taktiež sa môže pomerne ľahko stať, že hráč prstom omylom trafí navigačné tlačidlo systému, čím si môže napríklad minimalizovať celú hru.

Momentálne nie je celkom známe do akej miery je tento problém rozšírený. Vyskytovať sa má aj v prípade nadstavieb ako napríklad One UI 3.0 od Samsungu. Súčasne nie je známe ani jeho efektívne riešenie, preto zjavne bude potrebné počkať na klasickú systémovú aktualizáciu, ktorá prinesie potrebnú nápravu.

Ako dočasné riešenie sa niektorým používateľom malo osvedčiť vypnutie a opätovné zapnutie aplikácie. Úspech sa má líšiť aplikáciu od aplikácie, no za pokus to určite stojí.

Na túto chybu mali používatelia upozorňovať už počas beta testu Android 11, no vývojári hlásenia uzavreli s tým, že problém nedokázali replikovať, a teda overiť.

Náš tip
Nokia: Toto je zoznam smartfónov, ktoré dostanú aktualizáciu na Android 11
Disqus Comments Loading...