Aktualizácia pre smartfóny OnePlus 11 a 12 prináša AI funkcie

OnePlus 12 | Zdroj: OPPO

Spoločnosť OnePlus patrí k najpoctivejším výrobcom z pohľadu softvérovej podpory. Nová aktualizácia softvéru, ktorá spustila pre vlajkové smartfóny OnePlus 11 a OnePlus 12, im podľa portálu GSMArena prináša stále populárnejšie AI funkcie.

OnePlus popularitu AI doposiaľ ignoroval

Smartfón OnePlus 11 dostáva aktualizáciu softvéru v rámci firmvéru PHB110_14.0.0.403 (CN01), zatiaľ čo v prípade modelu OnePlus 12 je označenie firmvéru PJD110_14.0.0.405 (CN01). V zozname zmien februárovej aktualizácie systému ColorOS dominuje pridanie niekoľkých AI funkcií.

OnePlus 11 | Zdroj: OnePlus

Paradoxom je, že keď bol minulý mesiac OnePlus 12 predstavený, tak výrobca pri prezentácii neukazoval žiadne AI funkcie. To bolo v ostrom kontraste s tým, ako sa Google a Samsung snažia pri svojich smartfónoch lákať na pokročilé AI novinky. To sa však po najnovšej aktualizácii softvéru mení.

Pribudla aj funkcia podobná Magic Eraser

Rovnako ako ostatné smartfóny s Androidom, aj zariadenia OnePlus vám budú môcť pomôcť s prijímaním hovorov pomocou funkcie AI Call Summarizer. Tá bude počúvať váš telefonát a zhrnie pre vás k nemu referenciu. Je to ideálne v situáciách, keď potrebujete zaznamenať veci, ako sú pokyny, adresy, mená, časy alebo telefónne čísla.

OnePlus 12 | Zdroj: PhoneArena.com

OnePlus v aktualizácii ponúkne aj funkciu podobnú funkcii Magic Eraser od spoločnosti Google. Nazýva sa AIGC Remover a dokáže odstrániť nežiaduce osoby alebo predmety z vašich fotografií pomocou algoritmov strojového učenia. Aktualizácia pre OnePlus tiež vylepšuje funkciu Breeno Touch a zlepšuje stabilitu a kompatibilitu siete Bluetooth, NFC a WLAN. Zároveň rieši problém sieťových signálov na miestach podobných metru.

Náš tip
Facebook oslavuje 20 rokov. Aká bola cesta najznámejšej sociálnej siete na svete?
Disqus Comments Loading...